Bijgewerkt: 22 maart 2023

P60 programma week 36, 37 en 38-2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
05-09-2011

Vanaf donderdag 8 september 20 t/m zaterdag 24 september 2011


Donderdag 8 september 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night met Stronghold, No Guarantees & Abyssal De punk/metal editie van de lokale bandavond van Amstelveen.

Stronghold

Na een stilte van bijna twee jaar is Stronghold terug met een nieuw album: Death Salvation, een brute mix van melodische death- en thrash metal. In 2007 is Stronghold samen met sound engineer Harm Giezen de studio ingedoken voor een aantal serieuze opname- en mixsessies. Daarna is samen met HansPieters (Excess Studio) de plaat gemasterd. Het resultaat van deze noeste arbeid is Death Salvation, een typische Stronghold plaat: rauw, heavy en catchy as hell!


Vrijdag 9 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 15,00 deur

We Are The Future: Quintino

Deze avond gaan we terug naar het begin in de magische tuin van Adam en Eva. DJ's Looney Tune, Jay Are, Martin Garrix, Darryl Dwight, Sleazy Stereo, Gellino & Total Touch en Quintino breken de tent af met de beste house van Nederland! Welkom in P60….We Are the Future!

Al het goede komt van ver? We dachten het niet, want met de DJ’s in Nederland zit het meer dan goed! Op vrijdag 9 september 2011ember staat dan ook niemand minder dan super DJ Quintino in P60! De man raast de clubs en festivals af met een energieke set van electro, club en dance. Waar het grote publiek Quintino kent van opzwepende krakers als Rap Das Armas en het huidige Music Oh (ft Apster), maakt de DJ zich zo nu en dan zelfs ook schuldig aan een subtiele move richting de dubstep. Van alle markten dus thuis en Quintino laat zich vanavond van zijn beste kant horen: met de vetste remixen, snoeiharde electro en vooral.... live!


Zaterdag 10 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 13,00 vvk | € 14,00 deur Jack Daniels presenteert: Peter Pan Speedrock + supports Gewapend Beton & The Works

De band die eerder al op het podium stond met o.a. Motorhead, Nashville Pussy en Turbonegro, staat in september 2011ember in P60!

Afgelopen jaar kwam het nieuwe album We Want Blood uit. De reacties van verschillende media liegen er niet om: We Want Blood is een dijk van een album. Het album is harder en ruiger en kent weer meer snellere nummers. De mannen van Peter Pan Speedrock staan dit jaar niet alleen in ons kikkerlandje, maar breiden de tour uit naar Duitsland, Engeland en België.

Peter Pan Speedrock zorgt ervoor, dat je de volgende ochtend als een zombie met een piep in de oren en een kraak in het hoofd, maar wel met een gelukzalige glimlach, stilletjes nageniet van een geweldige avond. Naast de felbegeerde minuut tijdens De Wereld Draait door, ontvingen alle drie de bandleden ook al een Duiveltje voor beste Nederlandse muzikant, gekozen door collega-muzikanten.

In 2003 traden de mannen van support act Gewapend Beton als 14-jarige snotneuzen binnen in de wereld van de raggende gitaren. Vier jaar later maakten zij naam met hun eerste plaat 17 Until We Die en de opvolger Empty Batteries (2009). Dit jaar kwam Big Dumb Kids uit, de volgende stap in de evolutie van de zogenaamde embryo punx. Inmiddels is Gewapend Beton de 20 gepasseerd en kijkt de band nu al kritisch terug op zichzelf (titeltrack), maar veroveren de wereld onder hun eigen voorwaarden (World By Storm).

Met hun basis van punk en hardcore worden er ook uitstapjes gemaakt naar onheilspellende, haast psychedelische 70’s rockriffs. Met deze sound breken de mannen met gemak dóór gewapend beton. Je bent gewaarschuwd!

Vanuit Amsterdam brengen de vier mannen van The Works een extra support met rauwe sleazy, greasy en energieke Rock ’n Roll. Taboes als problemen van de moderne man (Endangered Species), generatiekloven (I Wanna Date Your Mom) en obesitas (I Might Have Love Handles, But I Can’t Handle Love) worden niet geschuwd.

Na het debuutalbum Beste Served Rare (2009) en de single Mokum, Mokum (2010) speelde de band al op podia in onder meer Belgie, Duitsland, Frankrijk en Spanje en deelde The Works stages met Nine Pound Hammer, The Fleshtones, The Kids en Brutal Knights.

Dit jaar verscheen een 7” plaat met hun Servische vrienden van Hosenfefer met een opvolgende Balkan tour.


Zondag 11 september 2011 | zaal open 19:30 uur | aanvang 20:00 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Singer/Songwriter GPNL

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011 twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Singer/Songwriter zijn:

Aafke Romeijn, Angela Moyra, Chris Kok, Echovox, Guy Corneille, Half Way Station, Jalise, Jeroen Kant & Ratten in de Schuur, Lucas Hamming, Port of Call, Rina Mushonga, Stephen Wings & The Regulars, Sue the Night, Uinko Eerenstein, Yori Swart


Donderdag 15 september 2011 | open 19:00 uur | aanvang 19:30 uur | € 15,00 vvk | € 15,00 deur

Battle of the Business Bands

The Battle of the Business Bands is een muzikaal feest, dat de deelnemende muzikanten de beste collega’s aller tijden maakt en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het goede doel. De opbrengst van de Battle of the Business Bands 2011 zal namelijk volledig ten goede komen aan Unicef.

Op donderdagavond 15 september 2011 strijden, vanaf 19.30 uur zeven bands om de eer van Beste Bedrijfsband 2011. De bedrijfsbands die met elkaar de muzikale degens zullen kruisen zijn:

KLM Partyband (KLM), The Tax Pistols (KPMG Meijburg & Co), Fabulous Five & Double Trouble (Canon Business Centre Amsterdam), Community of Noise (KPMG), Conclusion Undercover band (Conclusion), Suzy Sunday (Nuon) en de huisband van de Gemeente Almere. Een vakjury zal aan het eind van de avond bekend maken wie zich de beste bedrijfsband van 2011 mag noemen. Mis het niet, kom jouw favoriete band een hart onder de riem steken en muzikaal genieten in P60, dé poptempel van Amstelveen.


Vrijdag 16 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 15,00 vvk | € 17,00 deur

D-Energy: D-Block & S-Te-Fan

Op vrijdag 16 september 201 trilt P60 op haar grondvesten tijdens de eerste editie van D-Energy. Voor de primeur van dit hardstyle, harddance en jump event pakt de organisatie direct goed uit met het DJ duo die doorgaans de clubs ontstijgen en enkel te zien zijn op festivals en internationale territoria: D-Block & S-Te-Fan! Voor het nieuwe feest in de P60 wisten de mannen nog een gaatje te vinden in hun overvolle agenda.

dblock Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

D-Block & S-Te-Fan


P60 en D-Energy roepen het feest in het leven om te voldoen aan de grote locale vraag naar hardstyle en harddance events. Binnen de harddance zijn Nederland en Italië de leading landen maar ook in Australië, Amerika en Azië komt de scene van de grond. DJ’s D-Block & S-Te-Fan plukken hier de vruchten van en treden regelmatig op als ambassadeurs van Nederlandse hardstyle sound over de grens.  Het duo deed het afgelopen jaar diverse continenten aan met hun sets.

Ook locaal gaat het D-Block & S-Te-Fan voor de wind met een uitverkochte X-Qlusive editie in de Heineken Music Hall, een eigen Qlimax editie én deze zomer een set op Dance Valley 2011. De kwaliteit van en erkenning voor de DJ’s zijn tevens terug te vinden in hun positie in de top 100 van DJMag.com waar het duo op nummer 73 prijkt. Naast deze zwaargewichten presenteert D-Energy een strakke aanvullende line-up om de avond compleet te maken met onder meer Dr. Rude, Rosko, Jor-D, Thosba en Demassus vs Darknezz .


Zaterdag 17 september 2011 | 12:00 – 18:00 uur | Stadsplein Amstelveen | Gratis entree

Stadspleinfestival Amstelveen met o.a. 3 JS, Project Wildeman en Carolien Borgers

Dit jaar staat het Stadspleinfestival wederom in het teken van een Culturele Parade. Vanaf 12 uur verandert het Stadsplein te Amstelveen in een cultureel festijn met veel muziek, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden. Op meer dan tien verschillende locaties op en rond het Stadsplein is van alles te zien en te doen.

Op het Stadsplein naast de diverse theater en muziek acts de gezellige culturele markt. De culturele instellingen, amateurkunstgezelschappen en Amstelveense kunstenaars presenteren hier hun gevarieerde aanbod voor het komende seizoen.

De afsluiting van het Stadspleinfestival is in handen van de 3JS die een gratis concert geven, aangeboden door de Gemeente Amstelveen. De glitter en glamour van Volendam kennen we allemaal. Maar die andere kant is er natuurlijk ook. Want soms gaan liefdes stuk en eindigen dromen in desillusies. Juist over die kant van het leven zingen de 3JS. Bezoek voor het  volledige programma de website van het Stadspleinfestival:  www.stadspleinfestival.nl


Zaterdag 17 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

FYAH! Bar9 (UK), Boy Kid Cloud (UK), Gomes (NL) en DJ Pat (NL)

Het dubstepfeest van Nederland FYAH stoomt door in het nieuwe seizoen met o.a. Bar9 (UK/ Z-Audio, Audio Phreaks), Boy Kid Cloud (UK / Ultragore), Gomes (NL / Oi!) en DJ Pat (NL / FYAH! / Swagga)!

Fyah! is trots, dat zij hét dj duo van de hardere dubstep scene heeft weten te strikken, de mannen van Bar9.  Op labels als Z-Audio en Audio Phreaks hebben deze Engelse jongens gerespecteerde producties uitgebracht waar menig publiek compleet los op gaat. De tracks Murda Sound, Shaolin Style, Midnight en Piano Tune zijn instant klassiekers. Dit maakt ze een veel gevraagde gast op feesten als Free Your Mind Festival en Give it Dub waar zij keer op keer laten zien hoe je de crowd in beweging krijgt. Satisfaction guaranteed.

Boy Kid Cloud aka Darryl Joseph Lewis Reid is een 21 jarige DJ/Producer uit Leicester die al voor aardig wat commotie heeft gezorgd met zijn releases op Dandy Kids in de UK en US. Z'n eerste EP voor Flaaavour behaalde de tweede plaats in de Beatport official dubstep chart en zorgde voor het respect van internationale dj’s wereldwijd. Met gigs aan de zijde van o.a. AC Slater, A1 Bassline, Rico Tubbs en Foamo, én zijn remixen voor onder meer Plan B en Fun Lovin’ Criminals, reikt het succes van Boy Kid Cloud tot ver!

Resident FYAH! DJ Pat heeft tijdens de eerste twee succesvolle edities van FYAH! bewezen dat dubstep alle kanten op kan gaan. Met een mix van subtiele grooves tot snoeiharde grimes en alles ertussenin, zorgt Pat ook deze keer weer voor een vette set! Houd de P60 site in de gaten voor de complete line-up van deze september 2011ember editie.


Donderdag 22 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 10,00 deur

The Exploding Boy, Kinkobra, The Vulgarets & Take it off

The Exloding Boy heeft zijn naam te danken aan een B-kant van een The Cure album. Deze Zweedse jongens zijn dan ook duidelijk geïnspireerd door de post-punk van begin jaren 80 zoals The Cure, Joy Division, Chameleons, B-movie en Magazine. Dit maakt hun sound een tikkeltje melancholisch echter ook erg aanstekelijk. De release Afterglow uit 2009 zorgde voor veel aanzien, goede recensies en de uiteindelijke doorbraak. Nu zijn ze terug met een gloednieuw album getiteld The Black Album. 23 september 2011 wordt het herfst, laat je daarom ter voorbereiding onderdompelen in de warme sound van The Exploding Boy.


Vrijdag 23 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Rock/Alternative GPNL 2011

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011 twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Rock/Alternative zijn:

Ambacht, Audiofeel, Billyconnected, Evant Garden, Freeze Dried Rockers, Secret Handshake Club, Sideditch, Sparrow Falls, Spotrockers, Stefany June, The Information, The Pikeys, Try Aerobatics, Villeneuf, Woot.


Zaterdag 24 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 17,50 vvk | € 19,50 deur Club r_AW: Detest, Igneon System, Homeboy e.a.

Op zaterdag 24 september 2011 is het tijd voor een nieuwe editie van Club r_AW! Elke keer is het een kunst om de vorige editie te overtreffen met een nieuwe line-up, maar ook ditmaal is het weer gelukt. s Voor de open-minded en trouwe club r_AW bezoekers gaat het er nog harder en donkerder aan toe dan ooit. Met oog op nieuw talent (Frame of Mind)  zal het een ervaring worden waar nog vaak over gesproken zal worden.

Het hardere werk wordt overgelaten aan mannen als Detest, Igneon System, Homeboy & Raggedy Andy. Natuurlijk zijn ook de Club r_AW veteranen van de partij: Rude Awakening, Hilarious & N-Vitral. Al met al reden genoeg om 24 september 2011 af te reizen naar P60 in Amstelveen voor de 27e editie van het rauwste feest van Nederland!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.