Bijgewerkt: 6 december 2022

P60 programma week 38, 39 en 40-2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
21-09-2011

Donderdag 22 september 2011 t/m zaterdag 8 oktober 2011


Donderdag 22 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 10,00 deur The Exploding Boy, Kinkobra, The Vulgarets & Take it off

The Exploding Boy

The Exloding Boy heeft zijn naam te danken aan een B-kant van een The Cure album. Deze Zweedse jongens zijn dan ook duidelijk geïnspireerd door de post-punk van begin jaren 80 zoals The Cure, Joy Division, Chameleons, B-movie en Magazine. Dit maakt hun sound een tikkeltje melancholisch echter ook erg aanstekelijk. De release Afterglow uit 2009 zorgde voor veel aanzien, goede recensies en de uiteindelijke doorbraak. Nu zijn ze terug met een gloednieuw album getiteld The Black Album. 23 september 2011ember 2011 wordt het herfst, laat je daarom ter voorbereiding onderdompelen in de warme sound van The Exploding Boy.

Kinkobra

Puur. Eigentijds. Uit het hart. Het illustere KinKobra weet keer op keer energiek geladen songs met een denderende liveshow op je ziel te smijten. Kenners horen invloeden van, Alter Bridge, Papa Roach en zelfs Prince in hun muziek terug. Zoals de bandleden zeggen: “We spelen rock ’n roll for your soul”

Take It Off

Take It Off is een sterke band, gedreven door passie, enthousiasme en de hulp van vrienden, familie en fans. De meiden beschrijven hun eigen optredens als sexy met een beetje duisternis. Deze rockchicks zullen lang in je gedachten blijven rondspoken!

The Vulgarettes

The Vulgarettes zijn een klasieke, flamboyante old school punk rock band die altijd probeert altijd het beste in het leven te zien, hoe slecht het ook kan lopen. The Vulgarettes spelen hun muziek altijd met een eigen draai: Een tikkeltje vulgair maar met klasse.


Vrijdag 23 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Rock/Alternative GPNL 2011

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011ember 2011 twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg.

Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Rock/Alternative zijn:


Ambacht, Audiofeel, Billyconnected, Evant Garden, Freeze Dried Rockers, Secret Handshake Club, Sideditch, Sparrow Falls, Spotrockers, Stefany June, The Information, The Pikeys, Try Aerobatics, Villeneuf, Woot.


Zaterdag 24 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 17,50 vvk | € 19,50 deur

Club r_AW: Detest, Igneon System, Homeboy e.a.

Op zaterdag 24 september 2011 is het tijd voor een nieuwe editie van Club r_AW! Elke keer is het een kunst om de vorige editie te overtreffen met een nieuwe line-up, maar ook ditmaal is het weer gelukt.

 Voor de open-minded en trouwe club r_AW bezoekers gaat het er nog harder en donkerder aan toe dan ooit. Met oog op nieuw talent (Frame of Mind)  zal het een ervaring worden waar nog vaak over gesproken zal worden.

Het hardere werk wordt overgelaten aan mannen als Detest, Igneon System, Homeboy & Raggedy Andy. Natuurlijk zijn ook de Club r_AW veteranen van de partij: Rude Awakening, Hilarious & N-Vitral. Al met al reden genoeg om 24 september 2011 af te reizen naar P60 in Amstelveen voor de 27e editie van het rauwste feest van Nederland!


Donderdag 29 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 21:00 uur | €12,50 vvk | €13,50 deur

Def Americans

Genoemd naar het laatste recording label van Johnny Cash brengen de Def Americans een wervelende ode aan de Man in Black. Bestaande uit muzikanten afkomstig uit diverse bekende en minder bekende Eindhoven Rockcity collectieven is dit een band die zich ook zonder geforceerd Yihaa-gehalte thuis voelt op het podium, met of zonder verkleedpartijtjes.

Def Americans Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

De 'Def Americans' uit Eindhoven


Het repertoire van Cash bestrijkt vijftig jaar en elke Def American show is daarom een aaneenschakeling van herkenbare klassiekers, hits van de San Quentin en Folsom Prison albums, afgewisseld met minder voor de hand liggende nummers en ingetogen ballads zoals we die kennen uit de American Recordings serie. Zelfs de duetten met June Carter worden niet overgeslagen en zijn inmiddels een van de hoogtepunten van een Def Americans optreden. Inmiddels kan de band terugblikken op een overtuigende reeks optredens door het hele land waaronder een uitverkochte Effenaar.


Vrijdag 30 september 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

DeWolff & support Voodoo Boogie

DeWolff is een driekoppige psychedelische space rock’n’rollband, opgericht in 2007 in het diepe zuiden van Nederland. Hoewel de bandleden Pablo/Luka van de Poel en Robin Piso nog redelijk jong zijn is in de muziek duidelijk de invloed te horen van de jaren ’60 en ’70. Naast deze oude invloeden van Led Zeppelin, T. Rex en The Doors schemeren in de meesterwerken tevens de nieuwere invloeden van The Black Keys en The Black Crowes door. Na de release van de EP “DeWolff” in de herfst van 2008 volgde al snel veel media aandacht. Een debuutalbum kon niet uitblijven en deze verscheen in 2009; “Strange Fruits and Undiscovered Plants”. Dit jaar kwamen zij terug met de opvolger “Orchards/Lupine”. Twee weken na de release stond het album op 11e plaats in de Album Top 100.

Allemaal leuk en aardig die albums en media aandacht maar waar de band echt bekend om is geworden is hun spetterende live-show. De podiumbeesten weten tussen hun bekende nummers door te improviseren als Jimmy Hendrix en de menigte compleet in trance te brengen. Dit toonde ze dit jaar wederom tijdens hun optreden op Lowlands in een overvolle Alpha tent. Vanaf september 2011ember 2011 start DeWolff met een nieuwe clubtour. Op 30 september 2011ember 2011 is de start in P60.

Als support nemen de heren hun Belgische vrienden mee van Voodoo Boogie. De 4 bandleden hebben allemaal een verschillende achtergrond in de muziek (blues, alternative, funk, pop) waarmee zij hun eigen stempel drukken op de muziek die zij samen maken. Het eerste volledige album van de band werd geproduceerd door Rob Vanspauwen die ook 'DeWolff' produceerde.

Het belooft dus een psychedelische maar vooral memorabele rock avond te worden op 30 september 2011ember 2011. Kom dus langs en maak het allemaal mee in de intieme zaal van P60.  Actie Mensen die een kaartje kopen voor DeWolff in P60 maken kans op één van de drie gesigneerde shirts die de band ter beschikking stelt.


Vrijdag 30 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € gratis entree

Dans Anders @ P60 Café: DeWolff afterparty

Dans Anders gaan we vaker zien dit seizoen! We trekken de beste platen uit de kast om jou non stop op de dansvloer te houden. Tussen 22:00 en 03:00 uur de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, MariekeMarieke, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten


Zaterdag 1 oktober 2011 | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | € 12,50 vvk | € 16,00 deur

Fresh feat. Jayh

Na 2 bomvolle edities met de heetste House/Eclectic/Rnb tracks gaat het dak er weer af! Deze keer vindt het plaats in P60! Met uiteraard weer een dikke line-up: Robinho | Del Amor | Ace Andrew | Darryl Dwight | Sair | en niemand minder dan Jayh

De nieuwe koning van de Nederlandse R&B heet Jayh. Jayh heeft net zijn nieuwe album gedropt op het Nederlandse label voor rap en R&B: Top Notch. Het album getiteld Jayh Jawson is goed ontvangen door verschillende critici en stroomt gelikt de speakers uit. FRESH zal weer garant staan voor een avond met een heerlijke sfeer en belevenis.


Zondag 2 oktober 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

The Doors in Concert (tribute)

De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors! Zanger en icoon Jim Morrison overleed in 1971, nu exact veertig jaar geleden, maar The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren ’60, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm.

De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen. Alles is uit de kast gehaald om de sound van The Doors te evenaren.

Deze coverband probeert de originele sound zo te evenaren dat er uitsluitend originele instrumenten worden gebruikt. Voor de kenners onder ons: de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.


Donderdag 6 oktober 2011 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €5,00 vvk & deur

The Traffic Jam & Cobra Coverband  Een locale cover avond met twee bands die nauwe banden hebben met Amstelveen.

The Traffic Jam

It's good to be back! Na een spetterend optreden in mei 2010 is de band terug van weggeweest. Ooit gestart als coverbandje binnen de muziekschool Amstelveen zijn de 10 bandleden nu uitgegroeid tot ware muzikanten; een waar begrip binnen Amstelveen en omstreken. Met covers van Chaka Khan en The Beatles gaan de voetjes vanzelf van de vloer.

Cobra-Coverband

De oudere garde van de Cobra-Coverband maakt de avond compleet. Het repertoire bestaat uit klassieke en hedendaagse Engelse en Nederlandse covers. Sommige muzikanten komen uit de in 2003 opgerichte band Shootin'dice en hebben in 2010 een doorstart gemaakt naar de nieuwe Cobra-Coverband. Een frisse nieuwe samenstelling waar de energie vanaf spat!


Vrijdag 7 oktober 2011 | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fris Het beroemdste feest voor jongeren van 12 tot 15 jaar: je bent pas cool als je fris bent!


Zaterdag 8 oktober 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:45 uur | € 22,50 vvk & deur          

Waylon

Na het doorslaande success van afgelopen jaar met een uitverkocht concert, keert Waylon dit najaar terug naar P60. Met een nieuwe single én een gloednieuwe show tijdens zijn Lucky Night Tour gaat het dak er dit najaar zeker af!


Waylon is een one-of-a-kind artiest met een stem die klinkt alsof deze alle rock en soul van de jaren zestig en zeventig in zich verenigt. Naast een ontzettend breed eigen register, heeft de zanger het inlevingsvermogen waarmee hij daadwerkelijk een andere artiest wordt: zingt Waylon het repertoire van Michael Jackson dan is hij ook Michael Jackson.

 In 2009 kreeg Waylon niet voor niets een platencontract bij Motown- het label dat vele beroemdheden als Diana Ross, Michael Jackson en Stevie Wonder groot maakte. Zelf heeft Waylon in het voorprogramma van Whitney Houston gestaan.

Alsof dit nog niet genoeg is, maakte de artiest een succesvol tournee in Canada en was hij in 2010 goed voor de diverse prijzen: de TMF Award en de 3 FM Award voor beste nieuwe talent. Zijn steengoede album Wicked Ways was dan ook een enorm succes. Al deze aspecten beloven weer een ontzettend gezellige en leuke avond te worden in P60, mis het dus niet!

Actie Mensen die een kaartje kopen voor Waylon in P60 maken kans op een Meet & Greet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.