Bijgewerkt: 17 oktober 2024

Padel komt naar het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Netjes Beheer
17-10-2024

Door het NTC (Nationaal Tennis Centrum) wordt in samenwerking met Padel Mate Club in 2025 een nieuw padelcentrum geopend.

Padel is een nieuwe sterk groeiende sport en ook in Amstelveen groeiend in populariteit. Eind 2019 is het NTC Amstelveen officieel geopend en in 2020 is Padel onderdeel geworden van de KNLTB. Met het NTC heeft Netjes Beheer zich voor de lange termijn verbonden aan top- en breedtesport, waarbij Padel nu aan het programma van het NTC wordt toegevoegd, in eerste instantie als breedtesport maar met een duidelijke ambitie zich verder te ontwikkelen en net als voor Tennis, voor Padel de topsportlocatie in Nederland te kunnen zijn ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van de sport en spelers.

Foto Amstelveen
(Foto Netjes Beheer - 2024)

Vlnr.: Gustavo Rota directeur van Padel Mate Club en Wilma Schoonderbeek-Netjes, directeur van Netjes Beheer

Het nieuwe centrum zal zich vestigen in een van de bestaande hallen van het NTC welke hiervoor geheel opnieuw zal worden ingericht met hoogwaardige indoor Padel banen. Het nieuwe padelcentrum zal worden geëxploiteerd als Padel Mate Club NTC en is gelegen nabij de tijdelijke locatie van Padel Mate Club Amstelveen.

Gustavo Rota (directeur Padel Mate Club); "We zijn blij de samenwerking met het NTC te kunnen aankondigen. De opening van onze derde en nieuwste club in het NTC markeert ons commitment aan de sport en Amstelveen"

De opening van Padel Mate Club NTC staat gepland voor de 2de helft van 2025, vanaf de zomer van 2025 zal met de realisatie van het padelcentrum worden begonnen. Omdat het NTC beschikt over voldoende tennisbanen, zowel binnen als buiten, kunnen de huidige tennis- en badmintonspelers in de meeste gevallen binnen het NTC blijven spelen.

Padel (Spaans: pádel), soms ook wel padeltennis genoemd, is een racketsport van Mexicaanse oorsprong, die meestal in dubbelspel wordt gespeeld op een afgesloten baan die iets kleiner is dan een dubbeltennisbaan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.