Bijgewerkt: 5 december 2022

Panta Rhei kan gaan bouwen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
06-07-2007

Het lijkt erop dat de Panta Rhei deze zomer kan beginnen met nieuwbouw van de school. In een raadscommissie gaven raadsleden steun aan de plannen. Ze moeten nog wel in de gemeenteraad bekrachtigd worden.

Panta Rhei directeur Bert de Weerd is enthousiast. ,,We zijn al acht jaar bezig. Onze huidige gebouwen dateren uit de prehistorie en zijn niet meer geschikt voor modern onderwijs. Tegenwoordig wordt er minder klassikaal les gegeven, zodat je minder gewone lokalen nodig hebt, maar in plaats daarvan grote projectlokalen waar leerlingen in groepen kunnen werken. Nu konden we wel eens een muurtje wegbreken, maar het blijft behelpen.”


De Panta Rhei zit thans nog verspreid over twee gebouwen: de bovenbouw aan de Hortensialaan en de onderbouw aan Pandora. De bedoeling is dat er twee onderling verbonden gebouwen komen aan Pandora. Eerst wordt een nieuw gebouw voor de onderbouw neergezet, waar vroeger de Herman Heijermansschool stond. Zodra dit gereed is, verhuist de onderbouw van het bestaande gebouw aan Pandora naar het nieuwe. Daarna wordt het vrijgekomen gebouw gesloopt en begint, als alles goed gaat, volgend jaar zomer het bouwen van het nieuwe onderkomen voor de bovenbouw. ,,Door deze aanpak hoeven we geen tijdelijke noodgebouwen neer te zetten,” zegt De Weerd.

De bouwkosten zijn als gevolg van de opleving van de economie wel 20 tot 30 procent hoger dan aanvankelijk begroot. Daardoor was het oorspronkelijke budget te krap geworden.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.