Bijgewerkt: 24 februari 2024

Papiercontainer in brand in Amstelveen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Amstelveenweb
22-08-2012

Op dinsdagavond 21 augustus 2012 om 18 uur 40 vloog een ondergrondse papiercontainer in de brand in Amstelveen op de hoek van de Meester F. A. van Hallweg ter hoogte van nummer 43. De brandweer rukte met één wagen uit.

containerbrand Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De brandweer is aangekomen en probeert een ondergrondse brandkraan te vinden


De taken werden verdeeld, dus twee mannen rolden de slang uit, één zocht de sleutel van de deur van de papiercontainer op en twee anderen zochten naar een ondergrondse brandkraan. Dat was wel even zoeken en dat bracht bij de bewoners wel wat onrust.

containerbrand Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

18 uur 50 en de brand woedt nog steeds in de container, want er is nog geen water gevonden

Na de aanleg van de nieuwe riolering en nieuwe bestrating is er een aantal ondergrondse brandkranen (deels) bestraat. Het is te hopen, dat de brandweer spoedig de wel functionerende tappunten goed in kaart brengt.

containerbrand Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het is 19 uur, dus 20 minuten na aankomst begint de brandweer met het daadwerkelijk blussen, als ze toch een werkende brand/waterkraan vinden

Nu is het slechts een container, maar als er een brand in huis is, hoop je als bewoner wel, dat de brandweer snel de slangen kan aanleggen. Anders zou de schade veel groter kunnen zijn en blijft er niet veel meer over van de buurt!
U kunt weer gerust gaan slapen!
Nadat een bestuurder van onze gemeente door bewoners was geconfronteerd met de vraag hoe het gegaan zou zijn bij een woningbrand, kwam er direct een bevredigend antwoord, gegeven door de Dhr H. Plas, plaatsvervangend sectormanager Operationele Dienst regionale brandweer. Bij brand rukt de brandweer altijd uit met een zogenaamde autospuit. Dit voertuig heeft standaard minimaal 1500 liter water aan boord. Een papierbak wordt normaliter niet geblust met de aanwezige watervoorraad omdat deze voorraad intact moet blijven voor de echte spoedeisende klussen zoals een woningbrand. Je moet er namelijk niet aan de denken dat je de papierbak geblust hebt en op dat moment moet uitrukken naar een woningbrand met een lege watertank. Overigens rukt men bij een woningbrand met meerdere wagens uit, werkt men snel en zal de brand spoedig worden bestreden.

In dit geval klopt het dat de brandkranen (deels) zijn bestraat in 2010. De brandweer heeft toegezegd deze week extra controles uit te voeren naar de zichtbaarheid/ bereikbaarheid van de overige brandkranen in de wijk. Vermoeden is echter dat dit echt een 'toevalstreffer' was. Ieder jaar (en in het buitengebied zelfs twee keer per jaar) worden alle brandkranen in heel Amstelveen gecontroleerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.