Bijgewerkt: 27 maart 2023

Parkeercontract Q-park verlengd

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-07-2005

Vlak voor de verkoop van het Stadshart aan Rodamco heeft CGI het contract met Q-park voor vijftien jaar verlengd. Q-park exploiteert de parkeergarages Stadsplein, Handelsplein en boven het vervoercentrum.

Dit heeft deze krant uit betrouwbare bronnen vernomen. De winkeliers in het Stadshart vrezen dat iedere discussie met Rodamco over een mogelijke verlaging van de parkeertarieven, door bezoekers worden deze te hoog ervaren, zal smoren in het excuus dat de nieuwe eigenaar geen invloed heeft gehad op. de inhoud van het verlengde contract. Onderhandelingen over huurkortingen, in een enkel geval reeds toegezegd door CGI, hebben ook nog geen resultaat gehad. Rodamco vindt de huurprijzen marktconform.

In een reactie laat een woordvoerster van Rodamco vanmorgen weten dat het parkeerbeleid en de tarievering door de gemeente zijn vastgesteld en dat een verlaging van het parkeertarief „niet aan de orde is."

De keuze voor de exploitant Q-park is gemaakt door de Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij (SAO) vóór de verkoop van het Stadshart (inclusief de parkeergarages) aan CGI. Beide zijn echter reeds geruime tijd in een juridisch strijd verwikkeld over de hoogte van de verkoopsom van de parkeervoorzieningen. Deze som is gebaseerd op de opbrengsten van het parkeren. SAO had er dus belang bij de tarieven zo hoog mogelijk te maken.

Terwijl CGI al langer juridisch eigenaar was van de parkeergarages, kreeg het pas per januari 2004 het economisch eigendom omdat de realisatie van het Handelsplein inclusief het parkeren zeer was vertraagd. Daar de verkoop van het Stadshart inmiddels werd
voorbereid, hetgeen 19 mei dit jaar werd geëffectueerd nadat deze krant het voornemen een dag eerder openbaar had gemaakt, was het van belang dat de parkeergarages geëxploiteerd werden.

Een verlenging van het contract met Q-park lag derhalve voor de hand, maar kan voor de winkeliers slecht uitpakken.

door Henk Godthelp

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.