Bijgewerkt: 16 mei 2021

Parkeerdruk Overburg niet in geding

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
25-05-2005

De lokale overheid stelt dat de realisatie van een nieuwe gemeentewerf aan de Amsterdamseweg geen extra parkeerdruk met zich mee zal brengen bij sportpark Overburg en dat de verkeersveiligheid niet in geding komt.

Hoewel beide verenigingen op korte termijn worden uitgenodigd om de problemen te bespreken en te zoeken naar oplossingen, zegt de gemeente nu al de verkeersveiligheid te kunnen oplossen door middel van een parkeerverbod aan weerszijden op de toegangsweg naar het parkeerterrein. Dit zal de doorstroming op de Amsterdamseweg kunnen bevorderen. Daarnaast wordt gekeken naar een verkeersveilige oversteek voor fietsers en voetgangers op de Amsterdamseweg.

De parkeerplaatsen die moeten verdwijnen door de bouw van het pand worden gecompenseerd. Daarnaast worden op het parkeerterrein parkeerplaatsen gemarkeerd. Parkeren kan dan alleen nog in de vakken. De gemeente wenst aan de Amsterdamseweg een nieuw pand te realiseren voor de medewerkers van de buitendiensten. Het ontwerp voor dit pand is besproken met enkele vertegenwoordigers van het wijkplatform en van de ter plaatse gelegen voetbal-en tennisvereniging (Sporting Martinus, Overburg).

De huidige gemeentewerven van de gemeente Amstelveen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de arbo-normen. Zeven gebouwen worden gesloten, twee worden er verbouwd. Daarnaast worden er twee nieuwe werven gebouwd, waarvan één aan Escapade en één aan de Amsterdamseweg.

Ook bij de realisatie van de gemeentewerf aan Escapade vreest men voor toenemende parkeerdruk bij het naastgelegen sportcomplex. Deze week zijn daar werkzaamheden gestart voor de realisatie van de gemeentewerf.

Ook wordt thans het hoofdveld van Rkavic deels tot parkeerplaats omgeturnd op initiatief van wellnesscentrum Special Sports, dat het voormalige hoofdveld voor 150.000 euro per jaar zal huren.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.