Bijgewerkt: 19 april 2024

Parkeersituatie Ziekenhuis Amstelland sterk verbeterd

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
01-08-2011

Ziekenhuis Amstelland heeft de parkeerterreinen rondom het gebouw grondig herzien en uitgebreid. De werkzaamheden bij de hoofdingang van het ziekenhuis zijn afgelopen week geheel afgerond. Daarmee is de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het ziekenhuis sterk verbeterd.

Belangrijke verandering is, dat de hoofdinrit van het parkeerterrein is verplaatst naar de Laan van de Helende Meesters, waar patiënten kunnen inrijden voor beide parkeerterreinen. Hierbij is de inrit aan de Groenelaanzijde komen te vervallen. Bij de inrit van de terreinen staat vanaf nu ook aangegeven, of er nog parkeerplaatsen vrij zijn, zodat automobilisten het juiste parkeerterrein oprijden en niet onnodig op één van de terreinen moeten constateren dat er geen plaats meer is.

Ziekenhuis  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Ziekenhuis Amstelland


Voor de hoofdingang van het ziekenhuis is het nu mogelijk om een vrije ronde te maken, vooral handig voor automobilisten die een patiënt komen halen/brengen. Zonder een parkeerkaart af te nemen, kan men parkeren op één van de zogenaamde Kiss-and –ride plaatsen. Ook de invalidenparkeerplaatsen zijn nu in deze vrije ruimte.

Door de veranderingen zijn de verkeersstromen rondom het ziekenhuis en op het terrein praktischer geworden. Manager van het Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis, Peter Karsman, voegt hier aan toe “Wij zijn erg blij met deze verbetering, vooral voor de verkeersveiligheid en logistiek. Maar toch zijn we nog niet helemaal klaar! Aan de Groenelaanzijde van het ziekenhuis zal de oudbouw dit jaar nog wijken voor nieuwe parkeerplaatsen. Daarna hopen wij met 420 parkeerplaatsen ruim in onze jas te zitten”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.