Bijgewerkt: 17 april 2024

Parkeerv(z)akken vullen

Nieuws -> Gemeente

Bron: R. Switser
01-06-2012

In de jaren zestig zijn er achter de Bos en Vaartflat, aan de Bos en Vaartlaan, een aantal parkeervakken gemaakt door de vakken  te schilderen op de klinkers, in die tijd geen ongewone manier van het aangeven van een vak.

Kortgeleden ging een parkeerwachter van de Gemeente Amstelveen lustig bonnen uitdelen, omdat van een aantal auto’s de wielen buiten de witte lijn stonden. Ten eerste kan men zich vragen:” welke lijn?” want sinds jaren is er van enige “lijngeving” niets meer te zien. De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat lijnen totaal zijn vervaagd.

parkeervakken Amstelveen
(Foto R. Switser - 2012)

Vage parkeervakken


Gebeld met de afdeling Handhaving Parkeerbeleid, werd mij medegedeeld, dat ik had kunnen weten waar de lijnen ooit hadden gezeten en dus mijn wiel er binnen had moeten houden? U moet zich voorstellen een flinke Chevrolet van 185 breed, hoog zittend, en dan gokken waar de lijnen hebben gezeten.

Nog eens wat exacter gekeken bleken de parkeervakken slechts 170cm breed te zien, net breed genoeg voor een Smart. Ook voor parkeervakken gelden normen en normaal is een dergelijk vak 220cm breed. Weer de gemeente gebeld en ook deze verwezen weer terug naar Handhaving.

Handhaving laat weten, te bekeuren en niet te meten, terwijl meten weten is! De maat van de vakken valt onder openbare werken. Ook deze afdeling meermalen gebeld maar geen reactie. Binnenkort komt de zaak voor de rechter en zullen we zien, hoe het afloopt. Het nadeel is, dat € 90,- van je vakantiegeld nu voorgeschoten moet worden (de administratie-kosten ben je sowieso kwijt) en het zoveel tijd kost.

Rudolf Switser, servicemanager Bos en Vaart



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.