Bijgewerkt: 15 juni 2024

Parkeren aanmelden van bezoekers ook telefonisch in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-11-2017

Als u in een wijk in Amstelveen woont, waar betaald parkeren met vergunningen geldt, heeft u vanaf 27 november 2017 een extra mogelijkheid uw bezoekers aan te melden: Interactive Voice Respons (IVR). Tot voor kort kon dat alleen via internet, of via de parkeerautomaat. Dankzij IVR hoeven bewoners die geen internet tot hun beschikking hebben, niet meer naar een parkeerautomaat te lopen om bezoekers aan te melden.

Met IVR kunt u uw bezoek telefonisch aan- en af melden. Dat werkt heel eenvoudig. U belt 020-7711538 en voert het bezoekerspasnummer en de bijbehorende pincode in. Na identificatie wordt gecontroleerd, of er al een andere parkeeractie actief is. Als dat zo is, wordt gevraagd of u deze wilt stoppen. Als er nog geen parkeeractie actief is, gaat het menu verder en kunt u het kenteken inspreken.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2017)

De kaart van de parkeergebieden in Amstelveen


De begintijd van de reservering gaat direct in, de eindtijd is altijd 4 uur later. Dus als u om 11.02 uur belt om uw bezoek aan te melden, blijft uw bezoek aangemeld tot 15.02 uur. Blijft uw bezoek langer? Dan kunt u opnieuw bellen en een nieuwe aanmelding maken. Na bevestiging van de aanmelding kunt u de verbinding verbreken. Per vier uur betaalt u 1 euro via uw bezoekerspas, voor bewoners van 1-oost geldt het huidige tarief per minuut. U moet dus wel voldoende saldo op uw bezoekerspas hebben. U kunt de bezoekerspas opwaarderen door een bezoek te brengen aan het Raadhuis. Als u de pincode niet meer weet van uw bezoekerspas, dan kunt u contact opnemen met de Balie Parkeervergunning van de gemeente Amstelveen, 020 540 4911. Lees ook: Parkeergebieden-in-AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.