Bijgewerkt: 26 februari 2024

Participe Holding gaat toch niet fuseren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-07-2019

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen, dat de beoogde fusiepartner van Participe Holding wil toch niet fuseren:

'Geachte raadsleden

Op 9 juli hebben wij u bericht dat wij voorlopig niet beslissen over de verlenging van onze contracten met Participe en dat het onderzoek naar de mogelijkheden voor een fusie in een gevorderd stadium is. Op 11 juli 2019 heeft de bestuurder van Participe Holding ons geïnformeerd dat de beoogde partner de fusie niet wenst door te zetten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn tijdens de gemeenteraadsvergadering op 12 juni 2019


Op dit moment werkt Stichting Participe Holding aan een nieuw plan dat zij naar verwachting eind augustus presenteert. De komende weken verzamelen wij meer informatie en brengen we noodzakelijke kennis bij elkaar; dit om te kunnen beoordelen of het nieuwe plan continuïteit van dienstverlening aan onze inwoners borgt met oog voor de positie van medewerkers en vrijwilligers van Participe Amstelland. We verwachten eind augustus meer informatie over de ontwikkelingen en houden uw raad van het vervolg op de hoogte.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Willem Draaisma bestuurder van Participe Holding op 12 februari 2019 in wijkcentrum Westend in Amstelveen


Stichting Participe Amstelland voert in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn sociaal werk uit voor en met bewoners. Iedere gemeente heeft een eigen relatie en afspraken met Participe Amstelland. De stichting is onderdeel van Stichting Participe Holding, die de bedrijfsvoering (overhead) regelt voor de verschillende werkmaatschappijen: Participe Amstelland, Participe Alphen a/d Rijn, Participe Delft en Participe Projecten. De bestuurder Willem Draaisma heeft de wethouders van de vier Amstelland-gemeenten zeer recent in afzonderlijke gesprekken medegedeeld dat de financiële situatie van de holding hen genoodzaakt om hun positie en strategie te overwegen. Lees ook het bericht: Informatieve brief aan Participe HoldingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.