Bijgewerkt: 26 juni 2022

Particuliere basisschool Florencius Amstelveen is heropend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-10-2018

Op maandagochtend 29 oktober 2018 heropende Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs, de vernieuwde particuliere school Florencius aan De Savornin Lohmanlaan 2 samen met een aantal leerlingen van de school. Florencius Amstelveen zat tijdelijk op een andere locatie in Westwijk, vanwege de verbouwing. De school is opgeknapt en er is een verdieping bij gekomen voor internationaal onderwijs en huiswerkbegeleiding. Na de opening volgde een korte rondleiding door het gebouw, dat zeker zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het gebouw van de verbouwde basisschool Florencius Amstelveen op 28 oktober 2018


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs opent met de scholieren samen de vernieuwde Florencius Amstelveen op maandagochtend 29 oktober 2018


De vorige zomer heeft Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving werkzaamheden aan de zogenoemde Witte School stil laten leggen door een bouwstop op te leggen van de particuliere basisschool Florencius. De reden voor de bouwstop was dat de aannemer zonder vergunning startte de sloopwerkzaamheden. Het schoolbestuur is, volgens hen, bedrogen door de aannemer. Vroeger stond het gebouw bekend als de Witte ULOAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.