Bijgewerkt: 17 mei 2024

Pas op voor wisseltruc sieradenverkopers

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
06-07-2011

Minstens drie dames zijn de laatste twee maanden (juni, juli 2011) de dupe geworden van een wisseltruc met sieraden in de regio Amstelland. De slachtoffers, 61, 72 en 94 jaar oud, werden op straat aangesproken en daar van hun kostbaarheden bestolen.

De vrouwen liepen overdag op straat en werden daar aangesproken met de vraag, of zij een halssieraad wilden kopen. De verkoopsters deden vrijwel direct een nepsieraad om de hals van hun slachtoffer.

Halssieraad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het gouden halssieraad wordt met een nepsieraad verwisseld door de vaak agressieve daders


Toen de vrouwen kenbaar maakten, dat zij dit niet wilden, gaven de verkoopsters aan de ketting weg te halen. Daarbij werd echter het eigendom van de slachtoffers verwijderd en bleef het nepsieraad achter. Nadat de daders waren verdwenen bemerkten de aangeefsters pas de wisseltruc.

De politie sluit niet uit, dat er meer slachtoffers zijn van deze oplichtingspraktijken en waarschuwt goed op te letten als sieraden op straat te koop worden aangeboden. Ook in aangrenzende politieregio’s zijn soortgelijke gevallen gemeld, waarbij slachtoffers zijn aangesproken, of gelokt door slecht Nederlands sprekende daders.

Daarnaast werden ook jonge vrouwen benadeeld en zowel van hals- als armsieraden bestolen. Mensen die ondanks deze waarschuwing toch worden overrompeld, doen er verstandig aan direct hulp te vragen aan omstanders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.