Bijgewerkt: 2 december 2022

Pasen, feest van de hoop - vier het mee

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
25-03-2015

De protestantse en lutherse kerken van Amstelveen en Amsterdam nodigen iedereen uit om Pasen met hen te komen vieren. Met een reclamecampagne en de interactieve website www.pasen020.nl  bieden zij vanaf vandaag een breed overzicht van paasvieringen en -activiteiten.

Op een kaart van Amsterdam en Amstelveen zijn vanaf Palmpasen (29 maart) tot en met Pasen (5 april) alle vieringen en andere paasactiviteiten te vinden van de protestantse kerken, maar ook van andere kerkgenootschappen, zoals de rooms-katholieken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof, dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging


Laatste Paasmaal, Passiemuziek en meer…

Rond Pasen zijn verschillende vieringen. Zo wordt in de Kruiskerk en Paaskerk te Amstelveen op Witte Donderdag 2 april 2015 om 19.30 uur het laatste Paasmaal herdacht. Ook is in de verschillende kerken passiemuziek te beluisteren, zoals het Stabat Mater van Schubert en de Crucifixion van John Stainer. Om vervolgens op paasmorgen het feest van Jezus’ opstanding te vieren. Alle vieringen en nog veel meer paasactiviteiten zijn te vinden op www.pasen020.nl .

Pasen belangrijkste feest voor christenen

Pasen is het belangrijkste feest van de christelijke feestkalender. Voorafgaand aan Pasen is er in kerken aandacht voor het lijden en sterven van Jezus. ‘In deze dagen gedenken wij de weg van Jezus, die zo onverdraaglijk enthousiast vertelde over God, en over Gods liefde voor mensen, dat hij eraan ten onder ging’, schrijft dominee Julia van Rijn, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, in een column. In de paasnacht maakt het duister van het lijden plaats voor het licht van paasmorgen en vieren christenen het feest van de hoop. ‘Dat uit passie toch Pasen voortkwam, danken we aan God, die niet wilde, dat de weg van Jezus dood liep’, volgens Van Rijn. Kijk voor paasvieringen in heel Amstelveen en Amsterdam op www.pasen020.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.