Bijgewerkt: 24 februari 2024

Passie voor de buurt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2012

Tientallen betrokken buurtbewoners op informatieavonden in Westwijk, Middenhoven en Waardhuizen

Dinsdagavond 22 februari 2012 was de aftrap van een serie informatieavonden over sociale samenhang in de wijk, waarna woensdag Middenhoven en Waardhuizen volgden. Ongeveer 140 bewoners bezochten de informatieavonden en deelden hun ideeën over sociale activiteiten in de wijk met elkaar en met wethouder Koops.

Meer ruimte voor ideeën van wijkbewoners

Amstelveen werkt op dit moment aan nieuw beleid om sociale samenhang in Amstelveense wijken te stimuleren en faciliteren. De visie voor de komende jaren is dat wijkbewoners zelf meer kunnen gaan bepalen welke sociale activiteiten in hun wijk gaan plaatsvinden en dat er nog meer bewoners opstaan die deze activiteiten gaan uitvoeren.

De informatieavonden zijn bedoeld om kort de plannen van de gemeente toe te lichten en veel aandacht te geven aan de (nieuwe) ideeën en initiatieven van wijkbewoners.

Koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

' Meer zeggenschap en betrokkenheid van onze wijkbewoners betekent ook, dat we hen vroeg betrekken bij onze ideeën en plannen. Nog voordat deze aan de gemeenteraad worden voorgelegd ' vertelt wethouder wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie)

  

Van buurttuin tot website

Naast de gebruikelijke presentatie werden bezoekers van de avonden ook uitgedaagd om hun ideeën voor wijkactiviteiten in groepen met elkaar te bespreken. Op een flip-over konden ze hun tops, flops en tips  aangeven en met de hele groep aanwezigen delen. En ideeën waren er genoeg, van fietstochten tot een wijkwebsite en een buurttuin.

“Wat een energie en passie. Het was erg mooi om te zien, dat bewoners met elkaar tot goede en inspirerende ideeën komen. We hopen dat de volgende avonden in andere wijken net zo succesvol en positief gaan verlopen. Ik heb er alle vertrouwen in”, vertelt de wethouder.

De planning is dat de uitgangspunten voor het nieuwe beleid in mei door de gemeenteraad worden behandeld. De tijdens de informatieavonden verzamelde ideeën en initiatieven worden meegenomen in de plannen voor de gemeenteraad.  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.