Bijgewerkt: 8 mei 2024

Pathé Theatres B.V. wil geen bioscoop in het Stadshart van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-10-2023

Op 26 oktober 2023 ontving het College B en W van Amstelveen het bericht van Pathé Theatres B.V. (hierna Pathé) dat zij de ontwikkeling van een bioscoop in het Stadshart van Amstelveen willen stopzetten. Het college is bijzonder teleurgesteld over dit besluit.

'Het besluit van Pathé volgt op haar eerdere mededeling van 4 november 2022, waarover we u op diezelfde datum per brief informeerden, dat het bedrijf nieuwbouwplannen wilde uitstellen waaronder de ontwikkeling van een bioscoop in Amstelveen met een jaar. De oorzaak lag in de sterk gewijzigde marktomstandigheden met daarbij gestegen energieprijzen en bouwkosten. Vervolgens hebben wij met Pathé nadere afspraken gemaakt in een Allonge op onze overeenkomst. In de Allonge was afgesproken dat Pathé uiterlijk 31 januari 2024 ons zou laten weten of zij de ontwikkeling van een Pathé bioscoop zou voortzetten. Daarbij is afgesproken dat wij vanaf september 2023 ons overleg zouden vervolgen. Pathé heeft daarop nu laten weten dat zij de ontwikkeling van een bioscoop in het Stadshart om bedrijfseconomische redenen wil beëindigen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Het ontwerpplan van de Pathé bioscoop in het Stadshart Amstelveen

Als redenen voor het stopzetten van de ontwikkeling geeft Pathé aan dat de marktomstandigheden tegenwerken en bezoekersaantallen structureel lager liggen dan voor de COVID 19-epidemie. Daarnaast zijn ook de bouwkosten sterk gestegen in de afgelopen jaren. Tot slot is de marktruimte van Pathé in de regio afgenomen, met twee bioscopen in aanbouw in Amsterdam. Na al onze gezamenlijke en goede inspanningen, betreuren wij het stopzetten van de ontwikkeling door Pathé. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te trekken die ook specifiek de doelgroep jongeren en jeugd bedient.

Wij kunnen echter niet anders dan het besluit respecteren en kijken met een open blik en hernieuwde energie naar andere scenario's om ons Stadshart te versterken en te verlevendigen. Alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten worden op korte termijn onderzocht. Wij gaan door met de plannen voor de vernieuwing van de Cultuurstrip en passen deze aan op de gewijzigde situatie. We zien voldoende mogelijkheden om te werken aan het verlevendigen van het Stadshart met mogelijk andere publiekstrekkers. Wij houden u op de hoogte.' -aldus het college. Lees ook: brief 26 oktober 2023 aan B en W van Pathé Theatres BV. inzake Pathé bioscoop Amstelveen Stadshart (pdf 2 pagina’s)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.