Bijgewerkt: 27 februari 2024

Patrimonium bestaat binnenkort 100 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Participe Amstelland
18-07-2019

Patrimonium bestaat binnenkort 100 jaar en bewoners van 'Oud Patrimonium' organiseren in het weekend van 18 en 19 januari 2020 een reünie. Zij zijn nu op zoek naar verhalen. Wie heeft zijn jeugd in Patrimonium doorgebracht en heeft daar fijne herinneringen aan? Zou u mensen uit die tijd nog eens terug willen zien en willen praten over die tijd? Welke winkels waren er en met wie speelde u op het Wilhelminaplein? Hoe werd de bevrijding gevierd?

Heeft u nog leuke anekdotes uit die tijd en vindt u het leuk om ze op te schrijven? Stuur ze dan naar Wijkcentrum Pluspunt, Patrimonium 100 jaar, Smeenklaan 2, 1182 GC Amstelveen of Patrimonium100@gmail.com Na de zomer volgt informatie over hoe u kunt aanmelden voor de reünie ‘Patrimonium 100 jaar’.

Foto Amstelveen
(Gemeentearchief Amstelveen - 2014)

Eerste steenlegging van het complex woningen van Oud Patrimonium aan de Amsterdamseweg ( tot 1933 Amstelveenseweg) door burgemeester Arie Colijn op 17 augustus 1921. Aanwezigen A. Ingwersen architect, Jacob de Rooij, F. Bromet, H. Vis, wethouder Pool, L.H. Landwehr, H.J. van Poelgeest, burgemeester A. Colijn , meester J. Twerda, mevr. Colijn en de toekomstige bewoners


Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder Amstel en Uithoorn. Participe Amstelland wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Patrimonium: De uitdrukking patrimonium (van Latijnse pater: 'vader'; het substantiërende einde -monium gaat terug tot de Indo-Europese stam men/mon met de betekenis 'herinnering') hier met de betekenis van cultureel erfgoedAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.