Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Pauluskoor Amstelveen treedt op in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Pauluskoor Amstelveen
03-10-2024

Op vrijdag 15 november 2024 treedt het Pauluskoor op in de St. Urbanuskerk in Amstelveen met een drietal prachtige koorwerken. Het concert staat onder leiding van Marcel Joosen en wordt begeleid door Philharmonia Amsterdam. Solisten zijn Charlotte Houberg (sopraan) Merel van Schie (alt), Jeroen de Vaal (tenor) en Frans Fiselier (bas).

Voor de pauze hoort u eerst het Magnificat van Schubert, waarschijnlijk gecomponeerd als onderdeel van het avondgebed, de vespers, in de Romeinse liturgie. Aansluitend klinkt Psalm 42 van Mendelssohn, één van de 18 oudtestamentische psalmen die door deze componist op muziek gezet zijn. Deze psalm berust op de beeldspraak van het dorstige hert en het verlangen naar de aanwezigheid van God.

Foto Amstelveen
(Bron Pauluskoor Amstelveen - 2024)

De flyer van het concert van het Pauluskoor Amstelveen op 15 november 2024

Na de pauze zingt het koor een van de meest geliefde werken van Mozart: het Requiem. Onvoltooid gebleven en deels op zijn eigen sterfbed geschreven, met onder andere het prachtige Lacrimosa. Mozart schreef daar slechts de eerste 8 maten van, zijn leerling Sussmayer maakte het af. Het belooft weer een mooi concert te worden waarin verstilling en uitbundigheid een plek krijgen.

Datum: vrijdag 15 november 2024. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Plaats: St. Urbanuskerk Noorddammerlaan 126 Amstelveen. Kaarten: € 32,50 via website.

Het Pauluskoor Amstelveen, een vereniging opgericht 2 december 1938, is een levendig, solide oratoriumkoor in Amstelveen dat rond de 90 koorleden telt en met passie koorwerken vanaf de 17de eeuw uitvoert.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.