Bijgewerkt: 30 juni 2022

Paviljoen 'Amber' in problemen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
05-03-2009

Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen

De komst van het exclusieve Chinese restaurant 'Amber' in het nieuw gebouwde Paviljoen in de Stadstuinen is van de baan. De gegadigde exploitant blijkt nu de bouw nagenoeg is afgerond te zijn afgehaakt vanwege de economische recessie.

Huur: kwart miljoen per jaar

De eigenaar van het Paviljoen, het bedrijf Beijing Mascot, is naarstig op zoek naar een nieuwe huurder nu de oorspronkelijke gegadigde is afgehaakt. De huurprijs? „250.000 euro op jaarbasis. We hebben momenteel gesprekken met diverse partijen," laat een woordvoerster weten.

Het Paviljoen in de Stadstuinen is een investering van de Chinese zakenman Zhang Hao. Gemeente Amstelveen verstevigde begin 2008 tijdens een handelsmissie naar China de contacten met de Chinese investeerder. Het voornemen was een exclusief Chinees restaurant onder de naam 'Amber' in het Paviljoen te vestigen, dat officieel eind 2008 open had moeten gaan.

Amber Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Paviljoen 'Amber' in de Stadstuinen van Amstelveen in november 2008


De bouw liep door de strenge winter enige vertraging op, maar onverwachter was dat de beoogde exploitant, dat de naam 'Amber' al had uitgekozen, op het laatste moment afhaakte. Gemeente Amstelveen zegt niet op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen rond het paviljoen, maar weet wel dat de eigenaar naarstig op zoek is naar een nieuwe gegadigde.

Wethouder Jan Willem Groot, voorop bij de ontwikkeling van het project, reageert nu uiterst terughoudend en laat via een woordvoerster weten dat hij hoopt dat er snel een nieuwe kandidaat komt. Hij vindt het paviljoen vooral een aanvulling voor het Stadshart.

Vorige week leverde achitectenbureau Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt het paviljoen casco op. Voor het gerenommeerde architectenbureau geldt het project als de vervolmaking van het Stadshart. Het is door de ontwikkelingen alleen niet bekend of het architectenbureau ook het interieur - tot aan de tafeltjes aan toe - kan afmaken nu de exploitant zich heeft teruggetrokken.

„We hopen van wel, want we zijn trots op het project. Maar ik kan daar nu verder geen uitspraken over doen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het interieur, maar over de inrichting is nog geen zekerheid," aldus Ingrid Ostermann van het bureau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.