Bijgewerkt: 5 december 2022

Petitie tegen plannen afsluiting van het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien de Wit Petities.com
12-02-2020

Dorien de Wit bewoonster van het Oude Dorp van Amstelveen heeft een online petitie gestart tegen plannen afsluiting van het Oude Dorp.

Wij, bewoners van het Oude Dorp in Amstelveen, constateren dat het afsluiten van het Oude Dorp niets oplevert aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het onderzoek dat de gemeente gedaan heeft, toont niet aan dat er sprake is van een onveilige verkeerssituatie. Wij ervaren dit ook niet zo. Toch wil de gemeente het Oude Dorp afsluiten. Wij vermoeden dat dit een sterke wens van de horeca-bedrijven is. Wat ons betreft is het afsluiten niet nodig. Wij zijn van mening dat de verkeersonveiligheid juist toeneemt, omdat er sluipverkeer over Zetveld zal komen, waar veel gezinnen met kinderen wonen en waar zelfs een kinderspeelplaats is.

Foto Amstelveen
(Bron Google Maps/Amstelveenweb.com - 2020)

Het plan van de gemeente: afsluiting van het gemotoriseerde verkeer in de Dorpsstraat en eenrichtingsverkeer in de Stationsstraat


En verzoeken, dat de gemeente de plannen voor het afsluiten van het Oude Dorp niet doorvoert. Er zijn andere maatregelen (zoals het plaatsen van een aantal bloembakken) mogelijk om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer moet rijden en vrachtwagens er niet door kunnen. (tot 11 februari 2020 hebben 58 mensen de petitie virtueel ondertekend). Lees ook het artikel: Het Oude Dorp van Amstelveen is straks minder leefbaar en bereikbaarAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.