Bijgewerkt: 24 juni 2024

Peuterspeelzaal Teddy wordt geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2012

Op 5 maart opende peuterspeelzaal Teddy haar deuren. De officiële opening vindt vrijdag 30 maart 2012 plaats. ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops geeft vrijdag de aftrap voor de officiële opening in wijkcentrum De Meent.

de meent Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wijkcentrum 'De Meent' in Middenhoven


“Het bijzondere is, dat deze peuterspeelzaal bijna geheel gerund wordt door vrijwillige leidsters. Sandra de Gijsel stuurt als beroepskracht de vrijwilligers aan. Als portefeuillehouder welzijn ben ik daar zeer over te spreken”, vertelt wethouder Koops.

Eigenaresse Sandra de Gijsel nam de peutergroep en de vrijwilligsters Ineke, Samira en Helenne over van Cardanus. Teddy is de enige ongesubsidieerde peuterspeelzaal in Amstelveen. Wethouder Koops is blij dat Sandra de Gijsel de activiteiten voortzet. “Alle peuters van de peuterspeelzaal, die voorheen Pop de Meent heette, zijn meegegaan naar peuterspeelzaal Teddy, dat is zeer goed nieuws”.

Vorig jaar startte het college van Amstelveen de operatie om peuterspeelzalen en kinderopvang samen te voegen. In de kinderopvang zijn nu peuterarrangementen opgenomen: er wordt een pedagogisch programma aangeboden binnen halve dagopvang.

De peuterspeelzalen zijn overgenomen door bestaande kinderopvangorganisaties Kinderrijk, De Stoel, Kidspalace, Kinderboom en Opvang Anders. Wolkewietje is ook per 5 maart 2012 overgenomen door Cardanus door een startende ondernemer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.