Bijgewerkt: 18 mei 2024

Pianist Edgar van Asselt speelt in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
16-11-2015

Het optreden van het ensemble El projecto - 'mate y machete' (latin jazz) op 20 november 2015 in het Noorddamcentrum in Bovenkerk. Dit ensemble bestaande uit vier virtuoze musici zetten in klein verband ‘n ware Latin jazz-sound neer.

In 2013 speelden pianist en componist Edgar van Asselt en bassist en componist José Lopretti gezamenlijk in ‘Celebração!’, een serie van negen concerten met de Braziliaanse meestercomponist Robertinho Sillva. Ze besloten om gezamenlijk een nieuw project te beginnen getiteld ‘Mate y Machete’. Ze spelen hierin hun eigen composities die de kleurrijke ritmes als Baião, Samba en Maxixi mengen met jazz en funk. Het muzikale resultaat: een tropische cocktail geïnspireerd door de magie van de Mate, (de volksdrank van Zuid-Amerika) en de kracht van de Machete, het bekende kapmes. Aldus een mix van geestelijke en fysieke expressie die wordt uitgedrukt in hun opzwepende muziek.De bezetting bestaat uit: Edgar van Asselt/piano, composities, Daniel “tato” de Moraes – gitaar, Jose Lopretti –bass, composities, Enrique Firpi - drums

Korte beschrijving van hun ervaringen:

Bandleider Edgar van Asselt begon op jonge leeftijd met muziek maken. Hij studeerde in 1997 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nog tijdens zijn studie speelde hij met Ack van Rooijen, Benjamin Herman en Eef Albers. Tijdens een studiereis in New York klikte het goed met saxofonist en ex-messenger David Schnitter met wie hij zes tournees maakte, ook op het NSJF speelde en 2 Cd’s opnam. Daniel de Moraes, afkomstig uit Uruquay deed zijn muziekstudie op het conservatorium van Amsterdam. Door zijn Latijnse achtergrond bespeelt hij de gitaar in diverse stijlen. Hij is een meester in Jazz, Latin Music, en zelfs pop & rock. Speelde met bekende iconen zoals Hernan Ruiz en Ivan Lins.

Jose Lopretti, eveneens uit Uruquay heeft dus ook ’t Latijns bloed in d’aderen. Bassist bij bands als Bacán; Fra Fra Sound; Rumbatá; Tango Extremo etc. zeggen genoeg; dat wordt zeker swingen dus! Enrique Firpi, ook uit Uruquay, is in zijn geboorteland een zeer populair drummer en excellent percussionist. Zijn carrière begon al op zijn veertiende als jong erkent talent; geen wonder dat hij op later moment richting Europa toog en vervolgens belandde in de Nederlandse muziek cultuur. Met zo’n gezelschap is het moeilijk rustig op uw stoel te blijven; dus prepareer u op wat danspasjes!!

4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net. Optreden van vrijdagavond 20 november 2015 van 20.00 tot 23.00 uur vindt plaats in: Noorddamcentrum  tel. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.