Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Pianoconcert door Marcel Worms in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk
02-10-2024

Op zondag 13 oktober 2024 zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen, een pianorecital gegeven worden door de bekende pianist Marcel Worms. Hij speelt werken vooral van Nederlandse componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is momenteel de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien, die gaat over componisten die in de oorlog vervolgd en vermoord werden, moesten onderduiken en in het verzet belandden. Na de oorlog kende vrijwel niemand meer hun composities, terwijl die vaak heel origineel en van opvallend goed niveau zijn. Hun werken worden de komende weken in de Kruiskerk uitgevoerd. Zeer de moeite waard!!



Marcel Worms is al enkele tientallen jaren een van de meest toonaangevende pianisten van ons land. Hij beheerst alle bekende genres uit de pianoliteratuur, maar hij valt zeker ook op door vaak minder gebaande paden te kiezen: jazzinvloeden in klassieke muziek, bluesprojecten, Mompou-composities, 20ste-eeuwse joodse componisten. In het Kruiskerkconcert zal hij werk van vervolgde Nederlandse componisten spelen en van de Pool Szymon Laks. Na het concert kan ook de tentoonstelling worden bezocht.

In de Kruiskerk speelt hij op zondag 13 oktober 2024 werk van Mischa Hillesum (Prelude nr.1), Johanna Bordewijk-Roepman (Sonate 1943), Erich Ziegler (Elegie), Dick Kattenburg (Tempo di Blues, Deux Valses, Novelette), Leo Smit (Deux Hommages), Szymon Laks (Blues), Leo Kok (Tango) en Erwin Schulhoff (Tango). Aanvang 12.00 uur. De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.