Bijgewerkt: 29 maart 2023

Pierre Cuypers houdt lezing in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Kerk

Bron: St. Urbanusparochie
30-10-2017

Op zondag 5 november 2017 zal Pierre Cuypers naar Ouderkerk aan de Amstel komen om een lezing te geven in de door hem gebouwde St. Urbanuskerk. Na 150 jaar keert Pierre Cuypers dus terug naar zijn kerk…. tenminste een achterkleinzoon van hem die dezelfde naam draagt. Een unieke gelegenheid in dit jubileumjaar van de St Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel.

De beroemdste architect van ons land krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland. Alle reden om een dag rond deze markante persoon te organiseren. En wie kan beter over hem vertellen dan zijn eigen achterkleinzoon Pierre Cuypers. Iedereen is van harte welkom en de toegang is vrij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De kerkzaal en het altaar in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk, in vorm een kruisbasiliek in neogotische stijl gebouwd, een ontwerp van de architect Pierre Cuypers (1827-1921) die ook de St. Urbanuskerk in Bovenkerk in Amstelveen heeft ontworpen


Programma:

15.00 uur:       Korte opening

15.05 uur:       Lezing door Pierre Cuypers

15.50 uur:       Gelegenheid om vragen te stellen

16.15 uur:       Rondgang door de kerk en bezichtiging van het trapportaal in de pastorie, doorlopende presentatie van Pierre Cuypers op DVD. Achterkleinzoon Pierre Cuypers zal een en ander toelichten. Hapje en drankje

17.00 uur        Afsluiting

In 2017 bestaat de St. Urbanuskerk 150 jaar. Het jaar 2017 staat dan ook in het teken van feestelijkheden. Klik hier voor het programma.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.