Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Pieter Heiliegers wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
17-02-2018

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om de heer P. (Pieter) Heiliegers met ingang van 1 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn. Deze functie zal hij vervullen naast zijn huidige functie als burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Foto Amstelveen
(Foto Elmer van der Marel/Provincie NH - 2018)

Pieter Heiliegers is burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. In november 2016 is hij benoemd tot vicevoorzitter van de VVD-Bestuurdersvereniging. Vanaf 1 maart 2018 wordt hij de waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn. Op de foto Johan Remkes feliciteert Pieter Heiliegers met zijn benoeming op 14 februari 2018 in Haarlem op het provinciehuis


De huidige burgemeester van Uithoorn, mevrouw D.H. (Dagmar) Oudshoorn-Tinga, treedt per 1 maart 2018 af. De commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester in gemeenten, waar het op voorhand vaststaat dat de periode, waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Na de raadsverkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad het profiel vaststellen voor de kroonbenoemde burgemeester en wordt de vacature open gesteld.

De heer Heiliegers is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Naar verwachting zal deze gemeente per 1 januari 2019 fuseren met de gemeente Haarlemmermeer. De heer Heiliegers was van 2010 tot 2012 wethouder van de gemeente Haarlem en daarvoor vanaf 2008 raadslid van dezelfde gemeente. Eerder heeft hij diverse commerciële en algemene managementfuncties vervuld, inclusief ondernemersactiviteiten. De heer Heiliegers is 55 jaar en lid van de VVD.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.