Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Pinksterconcert 'Hart op de Tong' in Amsterdam

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
14-05-2015

De funk van het orgel, speciaal Pinksterconcert van Hart op de tong met Sven Hammond op Tweede Pinksterdag 25 mei 2015, in de Keizersgrachtkerk Amsterdam. In de speciale pinkstereditie van Hart op de Tong treedt Sven Hammond op in een intiem, akoestisch concert met een bezetting van drie musici. In dit concert draait alles om de funk van het orgel.

Foto Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2015)

De flyer van de 16de editie van het concert van Sven Hammond


Sven Hammond is ontstaan rondom Hammond orgel virtuoos Sven Figee. 'De Nederlandse Prince' werd hij genoemd door 3voor12 na het zien van hun nieuwe tour. De prachtige songteksten zijn van zanger Ivan Peroti. Ze passen bij de intensiteit van de muziek. 'Tell that river wherever you're going: I'm going to freedom', zingt hij in een van de nummers. Bij Hart op de Tong worden deze woorden niet alleen ondersteund door het Hammond orgel, maar ook door de grote pijpen van het kerkorgel.Mix van muziek en zingeving

Hart op de Tong is een aanstekelijke mix van muziekbeleving en zingeving. Tussen de muziek door zijn er korte interviews met de musici. Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso is de kerk, net als de poptempel, befaamd om de uitstekende akoestiek. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan open vanaf 20:00 uur. Na afloop talk en drinks: napraten met elkaar én met de artiest.

Deze speciale editie van Hart op de Tong is mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk, Protestantse Kerk Amsterdam, Lutherse Gemeente Amsterdam, Protestantse Gemeente Amstelveen- Buitenveldert en omroep IKON. Meer informatie: www.hartopdetong.com , www.facebook.com/hartopdetong Adres: Keizersgracht 566, 1017 EM AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.