Bijgewerkt: 26 februari 2024

Pinksterfeest op de Parcivalschool in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
26-05-2010

Op vrijdag 21 mei 2010 hebben alle kleuters en de kinderen van de klassen 1 t/m 6 van de Parcivalschool het Pinksterfeest gevierd. Zoals gebruikelijk gaat dat elk jaar gepaard met riten en symboliek die nog dateren uit het voorchristelijke tijdperk.

Parcivalschool Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2010)

Pinksterfeest op de Parcivalschool


Pinksteren, de naam is er pas later door de christenen aan gegeven, was toen het feest van licht, lucht, kleur, vogels en bloemen, van liefde en kracht schenkende geest. De goden worden vereerd en verzocht om vruchtbaarheid, een rijkelijke oogst en groei van het bewustzijn, kortom de gaven van een nieuw ontwaakte natuur.

De kleuters vanuit elke klas zorgen voor een bruidspaar met prachtige bloemversieringen en een pinksterboog. Alle kinderen, helemaal in het wit dragen kransen van bloemen en er wordt volop gedanst en gezongen.

De pinksterboom of meiboom wordt tijdens die dansen geleidelijk aan helemaal ingewikkeld met een listig vlechtwerk, dat ontstaat uit het danspatroon. Alle ouders van de kinderen staan in een grote boog rondom de kinderen. En zoals meestal waren de weergoden het feest gunstig gezind, de sfeer en stemming waren opperbest.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.