Bijgewerkt: 15 april 2024

Plaatsing scholieren op voortgezet onderwijs in Amstelveen is afgerond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2021

Alle kinderen in groep acht weten naar welke middelbare school ze mogen. De loting in de regio Amstelland is daarmee succesvol afgerond. In totaal starten 1.831 kinderen na de zomervakantie op het voortgezet onderwijs. Dit jaar zijn er meer leerlingen ingeloot voor hun eerste keuze dan vorig jaar. Ook alle uitgelote leerlingen zijn op een andere school geplaatst.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs


Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs: 'We hebben in Amstelveen kwalitatief goede middelbare scholen. Je komt als leerling dus altijd op een prima school terecht. Toch ben ik blij dat het aantal leerlingen dat naar hun voorkeurschool kan, gestegen is ten opzichte van voorgaande jaren. Het is voor kinderen en hun ouders een opluchting als ze naar de school kunnen waarvan ze denken dat hun talenten het beste tot ontplooiing komen. Een groot compliment ook dit jaar weer aan de middelbare scholen die steeds kijken naar oplossingen. Zo hebben Amstelveen College, Keizer Karel College en Herman Wesselink ieder een extra havo of vwo klas toegevoegd zodat er meer leerlingen terecht konden.'

Gevolgen coronacrisis. De plaatsing verliep dit jaar weer als voorheen, dat betekent dat leerlingen zich aan hebben gemeld op basis van hun schooladvies. Dit advies kan later, op basis van de eindtoetsresultaten, nog worden bijgesteld. Daar houden de middelbare scholen ook rekening mee.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.