Bijgewerkt: 26 mei 2024

Plannen met voormalige melkfabriek in Nes zijn positief ontvangen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-05-2009

Nessers lieten in reactie op de Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de Melkfabriek in Nes aan de Amstel vooral weten positief te zijn. Vooral de (starters)woningen waar Nessers een voorkeursbehandeling krijgen bij de toewijzing krijgen bijval. Een tweetal kritische reacties heeft ondermeer betrekking op de hoogte van het appartementengebouw. In een later stadium, bij het ontwerp, is het inspelen op deze reacties aan de orde. De gemeenteraad besluit naar verwachting in juli over de NvU.

Melkfabriek  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De voormalige Melkchocoladefabriek Hollands Glorie aan de Amsteldijk-Zuid, waar volgens de plannen 14 luxe appartementen worden gebouwd


In de Nota van Uitgangspunten(NvU) voor de Melkfabriek Nes aan de Amstel hebben B en W aangegeven dat zij vooral willen bouwen voor de locale behoefte. Uitgangspunt is dat een ontwikkelaar vier startersappartementen, veertien luxe appartementen en een vrijstaande woning kan bouwen op de locatie Amsteldijk Zuid 173-177.

Pols  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Remco Pols wethouder ruimtelijke ordening


Wethouder Wonen Remco Pols: ‘Over dit project hebben we zorgvuldig en uitgebreid overleg gevoerd met de Dorpsraad en de bevolking van Nes. Het is goed te merken dat we dit terugzien in de positieve ontvangst van het plan.’

De vier starterswoningen moeten in beheer komen bij een corporatie waarmee de gemeente een prestatieafspraak heeft. De corporatie kan de woningen in overeenstemming met de huurprijswet verhuren, in eerste instantie aan Nessers. De veertien luxe appartementen zijn levensloopbestendig en ze moeten de gebruikelijke prijs voor appartementen met een oppervlakte van 95 – 110 m2 hebben. Voor de appartementen heeft de ontwikkelaar aangegeven Nessers een voorkeursbehandeling te geven.

Ook bevat de NvU uitgangspunten over het bouwen binnen de dorpskarakteristiek. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de nieuwbouw aan beide zijden van de locatie aansluit op de aanpalende woningen. Centraal in het plan komt, als tegenhanger van de Josephschool aan de andere kant van het dorp, een appartementengebouw als een industrieel herkenningspunt, dat geïnspireerd is op het verleden als melkfabriek.

Het parkeren voor de geplande woningen op deze locatie gebeurt op eigen terrein. Naar verwachting besluit de gemeenteraad in juli 2009 over de NvU, na behandeling in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.