Bijgewerkt: 25 juni 2024

Plannen voor tweede P60 in Westwijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-07-2008

Door André Gerritsen

Andre Gerritsen  Amstelveen

Welzijnsstichting Cardanus stuurt aan op de realisatie van een 'tweede P60' in het zuiden van de gemeente, speciaal gericht op jongeren. Dit kan worden opgemaakt uit een voorstel voor een nieuw jongerencentrum in Westwijk Zuidoost.

Het nieuw op te zetten 'J60' moet een capaciteit van circa 400 bezoekers krijgen voor grootschalige evenementen. Meerdere kleinere ruimtes moeten ruimte gaan bieden aan kleinere activiteiten. Gepleit wordt voor een aantrekkelijke architectuur, met een duidelijke signatuur van de jongeren zelf.

J60 Amstelveen

(Amstelveenweb.com collectie - 2008)Komt een tweede P60, of een eerste J60?

„Iets wat jongeren aanspreekt. Iets anders dan anders," aldus Hugo van der Kooij van Cardanus. Ook zou het centrum moeten worden voorzien van een outdoor skatepark. Om geluidsoverlast te voorkomen zou het aanleggen van een aardewal tussen het centrum, het skatepark en de huizen een optie zijn. Het centrum moet zoveel mogelijk buiten de bebouwde kom worden aangelegd.

Evenementen in het nieuwe jongerencentrum zullen vooral op 'ontmoeting tussen jongeren' gericht zijn. De kleinere ruimtes worden voornamelijk geschikt voor de vorming en educatie van jongeren.

Wat is P60?

P60 is het podium voor pop, cultuur en media in Amstelveen. Het poppodium is op 1 november 2001 geopend en is gebouwd in de cultuurstrip op het Stadsplein 100a. P60 is genoemd naar het oude (Markt) Plein 1960.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.