Bijgewerkt: 24 juni 2024

Platform 'Slim energie Besparen Amstelveen'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2024

Het verduurzamen van de woning is een ingewikkeld proces. Speciaal om woningeigenaren die energie willen besparen te helpen lanceert de gemeente het platform 'Slim Besparen Amstelveen'. Dit platform helpt woningeigenaren het hele jaar op weg met een selectie van goede energiebesparende producten voor iedere situatie. Ook zijn er gespecialiseerde en betrouwbare leveranciers uit de regio geselecteerd die garant staan voor een goede uitvoering van de klus.

Kies wijzer. Slim Besparen Amstelveen is hét startpunt voor woningeigenaren die hun woning willen isoleren en verduurzamen. Op het platform zijn met behulp van een kieswijzer de juiste energiebesparende producten te vinden en kunnen vrijblijvend offertes worden aangevraagd.

Foto Amstelveen
(Bron Slimbesparen - 2024)


Het hele jaar voordeel. Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'De gemeente wil woningeigenaren het hele jaar stimuleren om energiebesparende stappen te zetten. Met behulp van het platform ‘Slim Besparen Amstelveen’ kan dat. Deze aanpak vervangt de collectieve inkoopacties, die slechts een paar keer per jaar werden georganiseerd en voor één maatregel. Nu zijn de voordelen van onze collectieve inkoop acties het hele jaar beschikbaar voor onze inwoners. De gemeente heeft, net als bij de inkoopacties, partijen geselecteerd op basis van een goede prijs-kwaliteit met als voordeel dat we nu meerdere maatregelen tegelijk kunnen aanbieden.'

Amstelveen loopt voorop. Amstelveen is de eerste gemeente in Nederland die start met deze aanpak. Het platform ‘Slim Besparen Amstelveen’ is ontwikkeld door Energieloket Amstelveen in opdracht van de gemeente en bedoeld voor woningeigenaren die ècht aan de slag willen. Bij Energieloket Amstelveen kunnen inwoners terecht voor meer informatie zoals het maken van een stappenplan, kleine energiebesparende maatregelen en om een Energiefixer aan te vragen.

Verschillende subsidies. Op het platform is ook informatie te vinden over de verschillende subsidies voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. De belangrijkste zijn de Subsidie Energiebesparing van de gemeente en de ISDE-subsidie van het Rijk. Deze twee subsidies zijn stapelbaar. Meer weten: https://www.slimbesparenamstelveen.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.