Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Pleegzorgaanbieders zoeken nieuwe gezinnen in Noord-Holland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveemn
13-06-2021

Alle pleegzorgaanbieders in Noord-Holland bundelen hun krachten in de zoektocht naar meer gezinnen. De gemeente Amstelveen steunt hun gezamenlijke campagne, want er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig. In Noord-Holland wachten 500 kinderen tussen de 0 en 21 jaar op een gezin. Om op korte termijn deze honderden pleeggezinnen te vinden, organiseren de pleegzorgaanbieders 15 juni 2021 samen een informatieavond voor geïnteresseerden.

20210613 Pleegzorgaanbieders zoeken nieuwe gezinnen in Noord-Holland. Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd: 'Kinderen verdienen een goede en veilige plek, ook als ze tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen. Als pleegouder(s) kan je een enorm verschil maken voor een kind. Hulp, op welke manier dan ook, is meer dan welkom.'

Een veilige plek. De reden waarom een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen verschilt enorm. Soms zijn ouders verslaafd, ziek, overleden of kampen ze met psychische problemen waardoor ze hun kind geen veilig thuis kunnen geven. Wat voor reden er ook is, een uithuisplaatsing is altijd een breuk in iemands leven. Een pleegkind komt daarom met een kleiner of groter trauma bij een nieuw gezin binnen.

Tien jaar geleden ging de nu 20-jarige Sofie bij haar pleegouders Felix en Marian wonen. 'Toen ik bij mijn pleegouders kwam wonen, was mijn leven stressvol en onoverzichtelijk. Mijn pleegouders hebben me de liefde en steun gegeven die ik op dat moment nodig had.' Ook al heeft niet ieder kind een gelijke start, pleegzorg maakt de kans op een gelijke uitkomst een stuk groter.Open je Wereld. Bij veel pleegkinderen is het gelukt een goede match te maken. Echter heeft het huidige tekort aan pleeggezinnen tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Met de campagne ‘Open je Wereld’ hoopt Pleegzorg Nederland meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap. Om te zorgen dat er meer kans is op een match en elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Meer informatie en ervaringsverhalen. Er worden pleegouders gezocht die openstaan voor crisis-, deeltijd- en voltijdopvang. Alle nieuwe pleegouders worden gescreend en krijgen begeleiding tijdens de duur van de plaatsing. Wil je meer informatie over het opvangen van pleegkinderen en heb je interesse in een informatieavond online? Op 15 juni 2021 kunt u de verhalen horen van ervaren pleegouders. Aanmelden kan via de website Open je wereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.