Bijgewerkt: 5 maart 2024

Poetry Slam workshop in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
25-01-2019

Het is best spannend om je gedachtes op een creatieve manier op papier te zetten. En al helemaal om ze vervolgens te delen met een publiek. Poetry Slam artiest L-Deep geeft op 1 februari 2019 de workshop 'Spoken Word' in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Een workshop voor kinderen van 12-15 jaar vol tips en tricks over het overtuigend voordragen van poëzie.

Poetry Slam is een vorm van poëzie, waarbij dichters elkaar op het podium proberen te overtreffen met woorden. Je kunt het vergelijken met rap, maar bij Poetry Slam zijn word flow en het verhaal belangrijker dan de rijm en de muziek. Het is een manier van vertellen die het publiek vastgrijpt en niet meer loslaat. Verder gaat het om improvisatie en het betrekken van het publiek bij het verhaal. Uiteindelijk juichen zij het hardst voor de winnaar. Deze vorm van poëzie wordt ook vaak uitgevoerd zonder het wedstrijdelement en dan wordt het ‘spoken word’ genoemd. Kortgezegd zou je dit kunnen vertalen als een spannende vorm van het voordragen van poëzie die gemaakt is om uit te spreken.De workshop Spoken Word van L-Deep is bedoeld voor kinderen van 12-15 jaar die zich graag op een creatieve manier uiten in woorden. Ze leren van de beste hoe zij hun verhaal nog origineler en aantrekkelijker opschrijven en hoe ze iedereen wegblazen vanaf het podium met een kunstvorm die steeds populairder wordt in Europa. L-deep heeft inmiddels veel ervaring als Poetry Slam en Spoken Word artiest. In 2015 was hij huisdichter in het programma CitriX van radio FunX. En in 2016 was hij te zien bij de NOS waar hij tijdens het EK voetbal de avonden afsloot met een spoken word-stuk. Inschrijven voor de workshop Spoken Word kan via de website van de Bibliotheek Amstelland www.debibliotheekamstelland.nl. Praktische informatie: Workshop: Spoken Word vrijdag 1 februari 2019, van 15:30 tot 17:30 uur. Kosten: € 6,- (leden) € 12,- (niet leden).

Een Poetry slam is een wedstrijd, waarin dichters met gesproken woord poëzie uitvoeren. Poetry Slam begon in 1984 in Chicago met de eerste wedstrijd om poëzie recitals te verplaatsen van de academische wereld naar een populair publiek, toen de Amerikaanse dichter Marc Smith begon te experimenteren met open microfoon locaties voor poëzie om lezingen door ze concurrerend te maken. De voorstellingen op een poetry slam worden beoordeeld door een panel van rechters, meestal vijf, en meestal geselecteerd uit het publiek, of soms beoordeeld door het publiek respons. De rechters geven elk gedicht meestal een score op een schaal van 0-10 (nul is de slechtste en tien is de beste). De hoogste en laagste scores worden weggelaten en de middelste drie worden behouden. De hoogste score die men kan krijgen is 30 en de laagste is nul. Poetry Slams kunnen een breed scala aan stemmen, stijlen, culturele tradities en benaderingen van schrijven en optredens bevatten. Bezoek ook: https://www.poetryslam.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.