Bijgewerkt: 23 april 2024

Poging tot diefstal van Swapfiets

Nieuws -> Politie

Bron: Basisteam Politie Amstelveen
02-04-2024

Op maandag 1 april 20244 kreeg handhaving een melding binnen over een fiets die in de bosjes zou liggen op het Westelijk Halfrond in Amstelveen- meldt het Basisteam van de Politie Amstelveen op Facebook.

Toen zij om 17.00 uur ter plaatste kwamen, zagen zij dat het slot van de fiets met een slijptol werd doorgezaagd door twee jongens. Zij sloegen direct op de vlucht en gingen ervandoor op een fatbike.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Amstelveen - 2024)

De bijna gestolen Swapfiets

Handhaving gaf dit direct aan ons door en toevallig reden wij om de hoek. Op het moment dat wij het signalement van de twee jongens doorkregen, zagen wij twee hen op een fatbike die voldeden aan het signalement. Wij hielden de jongens staande in afwachting van de handhavers. Toen zij bij ons aansloten, bevestigden zij dat dit de jongens waren. Hierop hebben wij de twee jongens aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

De fiets hebben wij inbeslaggenomen en meegenomen naar het bureau. Wij zijn alleen nog op zoek naar degene die de fiets huurt. Het betreft namelijk een Swapfiets, maar wordt hoogstwaarschijnlijk door iemand gebruikt. Herken jij deze fiets? Meld je dan op het politiebureau Amstelveen of bel 0900-88. 44 en noem hierbij registratienummer:  2024076446.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.