Bijgewerkt: 25 mei 2024

Politie bekeurt 1.500 hardrijders in Noord-Holland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Noord-Holland-Noord
24-06-2011

De verkeerspolitie van Noord-Holland Noord heeft in hun werkgebeid in samenwerking met de videosurveillanten van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland op meerdere ongevalswegen het verkeer gecontroleerd op veiligheid op 23 juni 2011.

Dat gebeurde met motorrijders van de politie, radaropstellingen en met onopvallende videosurveillancewagens en -motoren. De politiemensen controleerden onder andere op de N242, de N99, de A7 en de N31. In totaal werden hierbij meer dan 1.500 hardrijders bekeurd: de extreme hardrijders werden door de motorrijders en videosurveillanten uit het verkeer gehaald.

Onder hen bevonden zich automobilisten die met snelheden van o.a. 197 km/uur, 185 km/uur en 183 km/uur de overige weggebruikers hinderden met hun gevaarlijke rijgedrag. Ook automobilisten die niet handsfree aan het bellen waren, het overig verkeer van rechts inhaalden en hardrijders die onnodig links bleven rijden, werden door de politie aan de kant gezet en bekeurd.

Enkele opmerkelijkheden tijdens deze controles:

* Op de A7 werd een 21-jarige beginnend bestuurder uit Vriezenveen aan de kant gezet die met een snelheid van 197 km/uur over de weg raasde. De politie vorderde direct zijn rijbewijs in.

* Een 42-jarige man uit Den Haag mocht zijn rijbewijs nèt houden omdat hij na meetcorrectie 49 km/u te hard reed (het rijbewijs wordt ingevorderd bij een snelheidsoverschrijding van 50 km/uur of meer). Toch mocht de man zijn weg niet vervolgen, want hij kon geen legitimatie tonen. Nadat zijn familie de identiteitskaart van de man naar het politiebureau had gebracht, mocht hij het politiebureau verlaten.

* Een 24-jarige beginnend bestuurder uit Den Helder die veel te hard reed, werd door de videosurveillanten aan de kant gezet. Hij bleek eveneens teveel gedronken te hebben en werd direct aangehouden. Deze beginnend bestuurder is door de politie aangemeld bij het CBR voor een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol), omdat het niet de eerste keer was dat hij met drank op achter het stuur is aangehouden. Ook bleek dat deze 24-jarige man eerder die dag een snelheidsovertreding van 33 km/uur op de A7 op zijn naam had staan.

* Op de Slootweg in Slootdorp reed een 19-jarige bestuurder uit Westerland 64 km/uur te hard: zijn rijbewijs werd direct ingevorderd door de politie.

* Op de N31 in Harlingen werd door de videosurveillanten een 41-jarige bestuurder aan de kant gezet, nadat hij de aandacht van de videosurveillanten had getrokken, toen hij met een snelheid van 168 km/uur had gereden. Ook deze bestuurder raakte zijn rijbewijs hierdoor kwijt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.