Bijgewerkt: 28 maart 2024

Politie controle in de Amsterdamse haven

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
01-09-2021

In de Amsterdamse haven is woensdagochtend 1 september 2021 een integrale controle gehouden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Koninklijke Marechaussee, Douane, Port of Amsterdam en de politie. Bij de controle werden onder meer twee personen aangehouden en 25 boetes uitgeschreven.

Ook werden er 6 voertuigen gewogen, waarvan er twee geen overschrijding kenden. Vier voertuigen waren dat wel, waarvan één voertuig voor 75% was overladen vanwege een lading drank bestemd voor de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort. De bestuurder van dit voertuig, een 33-jarige man uit Amstelveen, werd bovendien aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Een 41-jarige man met de Duitse nationaliteit is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.



Gebreken. Meerdere voertuig moesten eerst acute gebreken verhelpen alvorens zij hun weg mochten vervolgen. Er werden proces verbalen uitgeschreven voor het verrichten van transportwerkzaamheden zonder de vereiste vergunning, het rijden zonder een werkende tachograaf en in een voertuig werd een kentekenplaat van een gestolen scooter aangetroffen. Een persoon diende een openstaande boete á 295 euro ter plaatse te betalen en een vreemdeling werd staande gehouden.

Boetes. In totaal werden er 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten en 38 registraties vastgelegd voor controle.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.