Bijgewerkt: 7 september 2024

Politie en boa's bundelen hun krachten in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-07-2024

Op donderdag 11 juli 2024 hebben burgemeester Tjapko Poppens, Lindie Smelt, teamchef politie Amstelveen en Helen Brok, officier van justitie Openbaar Ministerie (OM) hun handtekening gezet onder het handhavingsarrangement. Doel van dit arrangement is de samenwerking tussen de politie en buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) te versterken door heldere (operationele) afspraken te maken over prioriteiten, taken en bevoegdheden.

Burgemeester Tjapko Poppens ziet het handhavingsarrangement als een goede stap in de verdere verbetering van de samenwerking tussen politie en boa’s. 'In Amstelveen werken politie en boa’s al jaren intensief samen aan onze veiligheid en leefbaarheid in de wijken en die samenwerking wordt alleen maar belangrijker. Met het handhavings-arrangement leggen we vast hoe we samenwerken, wat de gezamenlijke prioriteiten en doelen zijn en wat ieders (wettelijke) taken en bevoegdheden daarbij zijn.' Ook Herbert Raat wethouder Handhaving is positief over de samenwerkingsafspraken. 'Het geeft duidelijkheid en draagt bij aan een effectieve aanpak.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Op donderdag 11 juli 2024 hebben burgemeester Tjapko Poppens, Lindie Smelt, teamchef politie Amstelveen en Helen Brok, officier van justitie Openbaar Ministerie (OM) zetten hun handtekening onder het handhavingsarrangement

Duidelijke afspraken. Volgens de burgemeester hebben de boa’s afgelopen jaren een breder takenpakket gekregen en een grotere rol als het gaat om de leefbaarheid op straat. “Daarom is het goed afspraken te maken over hoe politie en boa’s elkaar kunnen versterken bij de uitvoering van hun taken. Uitgangspunt is dat zij samenwerken als gelijkwaardige partners waarbij ieder vanuit zijn eigen organisatie en verantwoordingslijnen wordt aangestuurd. Daarnaast bevat het arrangement praktische afspraken over het delen van informatie, gezamenlijke briefings bij grote evenementen en incidenten en de veiligheid van boa’s. Zo bundelen we de krachten en borgen we de samenwerking.”

Regie bij driehoek. De regie op de samenwerking ligt bij de driehoek van burgemeester, politie en OM. De samenwerkingsafspraken gelden voor vier jaar maar worden na drie jaar geëvalueerd. De wettelijke kaders voor de samenwerking liggen in de Politiewet en de regelgeving voor boa’s.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.