Bijgewerkt: 16 juni 2024

Politie.nl werd aangevallen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
02-08-2013

De website politie.nl was vrijdagochtend 2 augustus 2013 korte tijd niet bereikbaar door een cyberaanval. De problemen zijn ongeveer om 10 uur opgelost.

De oorzaak van de storing was een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS). Door deze aanval vanaf tienduizenden onbeveiligde computers van andere internetters was politie.nl tijdelijk uit de lucht. De politie bleef wel gewoon bereikbaar via de bekende telefoonnummers: 112 voor noodsituaties en 0900-8844 voor niet-acute vragen.

ddos Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Het schematische diagram van een DDos-aanval


Bij een DDOS-aanval wordt een internetsite bestookt met extreem veel dataverkeer. De beveiliging van de site is dan zo druk met het tegenhouden van dit ongewenste verkeer, dat ook de gewone bezoekers er niet, of nauwelijks doorheen komen.

Een DDOS aanval is te vergelijken met het ouderwetse belletje-trekken met een luciferhoutje tussen de bel. De bel gaat continu over, maar de deur blijft dicht. Inbrekers blijven gelukkig buiten, gewone bezoekers helaas ook. Het is nog onbekend wie er achter de aanval zitten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.