Bijgewerkt: 5 maart 2024

Politie snel ter plaatse? Vergeet het maar!

Nieuws -> Politie

Bron: Rudolf Switser
02-04-2013

Vroeger had elke zichzelf respecterend politiebureau zijn eigen wagenpark en kon men bij een oproep redelijk snel ter plaatste zijn. Door de regiospreiding worden de auto’s nu “op informatie” aangestuurd. Dat betekent, dat de dichtstbijzijnde auto de oproep krijgt naar de plek des onheils toe te gaan en dan wordt er nog een selectie uitgevoerd wat prioriteit heeft en wat niet.

De Nederlandse burger, dus ook de Amstelveense, heeft het recht iemand staande te houden, kan met en zonder naamsvermelding zaken melden en heeft natuurlijk zijn burgerplicht. Vanuit de overheid worden miljoenen uitgegeven om de burgers alert te maken op verdachte situaties en loslopende inbrekers d.m.v. folders, reclames e.d.

Begin januari 2013 waren drie dames bezig zich met een babbeltruc binnen te praten bij de Bos en Vaartflat. Ik hield hen staande en waarschuwde de politie. De toen dichtstbijzijnde wagen bevond zich in de Ferdinand Bolstraat.

bos en vaart Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Bos en Vaart flat in Amstelveen


Helaas moest ik de dames laten gaan. Twee weken later was er een fietsendief wel heel actief bezig onder het viaduct van de Beneluxbaan bij Uilenstede. Alle goed uitziende  fietsen werden nauwkeurig bekeken en uiteindelijk werd de mooiste “doorgeknipt”.

Een melding bij de politie resulteerde in een snel bezoek. Na precies drie kwartier was er een auto beschikbaar. De fietsendief was al heel rustig op zijn nieuwe verworven bike weggefietst.

Op tweede Paasdag zijn twee mensen met een bus het terrein op gereden, waar nu de nieuwe kinderspeelplaats komt achter Nifterlake. Getooid in oranje hesjes werden heel rustig de dure stoepbanden ingeladen. De politie liet weten: ”De dichtstbijzijnde wagen was in Kudelstaart”. Alle gegevens genoteerd, foto’s genomen en nooit meer wat gehoord.

De stimulatie bij het gewone publiek om zaken te melden wordt zo niet erg aangewakkerd. Het wordt tijd terug te gaan naar ons eigen bureau, met onze eigen agenten die Amstelveen kennen (laatst autoruiten ingegooid vlakbij Het Kalfje.

De dienstdoende dames hadden  nog nooit van het Kalfje gehoord) en wat meer auto’s in de buurt, en een normale bezetting tijdens zon- en feestdagen, want terwijl u uitrust van een week hard werken, of paaseitjes zoekt is het voor de criminelen onder ons juist het weekend een ‘verkorte’ werkweek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.