Bijgewerkt: 19 april 2024

Politie twittert tijdens oud en nieuw

Nieuws ->

Bron: Politie
29-12-2010

De politie Amsterdam-Amstelland twittert live tijdens de komende oudejaarsavond en –nacht. Wie zich aanmeldt als volger van de politie-tweets ziet, wat de politie die nacht doet en kan berichten verwachten over veiligheid en bereikbaarheid in de regio. De tweets zijn te volgen via www.twitter.com/politieaa  

Het Amsterdamse korps zet Twitter sinds dit jaar in om nieuws- en opsporingsberichten te verspreiden. Tijdens de huldiging van het Nederlands elftal gebruikte de politie Twitter voor het eerst om bezoekers van een evenement snel en direct te informeren. Ook twitterde de politie onder meer in augustus rondom het zeilevenement SAIL 2010 en het Prinsengrachtconcert.

Twitter?

Twitter is een website, eigendom van en wordt geëxploiteerd door Twitter Inc, die een social networking en microblogging service biedt, waardoor de gebruikers berichtjes kunnen sturen en lezen en deze worden tweets genoemd.

Tweets zijn op tekst gebaseerde berichten van maximaal 140 karakters weergegeven op de profielpagina van de gebruiker. Tweets zijn openbaar standaard zichtbaar, echter afzenders kunnen de aflevering van berichten te beperken tot hun vriendenlijst. Gebruikers kunnen zich abonneren op andere tweets gebruikers.

Alle gebruikers kunnen tweets verzenden en ontvangen via de Twitter website, of compatibele externe toepassingen (zoals voor smartphones), of door Short Message Service (SMS). Hoewel de dienst van Twitter is gratis, de prijs door de SMS berichten kan oplopen, omdat sms sturen is niet gratis.

Sinds haar oprichting in maart 2006 en de lancering in juli 2006 door Jack Dorsey, heeft Twitter wereldwijd steeds populairder geworden en heeft momenteel meer dan 175 miljoen gebruikers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.