Bijgewerkt: 24 juli 2024

Politie waarschuwt voor autokraken in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
29-03-2010

De afgelopen weken zijn er weer een aantal autokraken geweest in Amstelveen-Zuid. De kraken worden snel gepleegd en op alle tijdstippen van de dag. De kraak zelf valt vaak niet op voor omstanders omdat dit snel en onopvallend gebeurt.

Maar u kunt wel uitkijken naar mensen, die zoekend rondlopen en extra aandacht hebben voor auto's. Verder zie je, dat autokrakers regelmatig vanuit een eigen auto de omgeving observeren. Ook laptops die niet zichtbaar in een kofferbak liggen kunnen vaak worden opgespoord vanwege het signaal dat ze nog uitzenden.

Lokauto's

De politie heeft daarom een aantal acties opgezet, waarbij wordt gewerkt met lokauto's. Dit heeft al tot resultaten geleid en zal daarom ook de komende maanden herhaald worden. Bij de preventieve acties viel het op, dat schrikbarend veel auto's niet zijn afgesloten en dat er veel buit in het zicht blijft liggen. U kunt veel ellende voorkomen door het dashboardkastje open te laten en uw spullen zoveel mogelijk uit de auto te halen. 

Verder probeert de politie mensen erop te wijzen, dat ze vooral geen buit in hun auto moeten laten liggen. Een paar muntjes, een zonnebril of een jasje kan al aanleiding zijn voor een autokraker om een raampje in te tikken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.