Bijgewerkt: 26 mei 2024

Politiebericht meeluisteren is afgelopen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland / Wikipedia
11-09-2007

Vanaf maandag 1 oktober 2007 werkt de politie Amsterdam-Amstelland uitsluitend nog met C2000 verbindingsmiddelen. Hierdoor behoort het voor de media met de scannner meeluisteren van de politieberichten tot het verleden.

Dit betekent dat voor de media een belangrijke informatiebron verdwijnt en de politie over gaat tot het geven van een persalarm. Dit persalarm wordt door middel van een sms-bericht verspreid.

Nokia-THR880i Amstelveen
(Nokia - 2006)

De Regiopolitie Amsterdam-Amstelland (RPAA) heeft in 2006 gekozen voor de THR880i portable-radio's van EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) voor gebruik in haar digitale netwerk C2000Deze service geldt uitsluitend voor belangrijke, actuele en operationele incidenten. Media die zich nog niet heeft opgegeven als ontvanger van het persalarm, kan zich in verbinding stellen met Bureau Communicatie, afdeling Woordvoering, telefoon: 020 5593680

Wat is C2000?

C2000 is een gesloten (privé) digitaal netwerk en bedoeld voor gebruik door de Nederlandse politie-, brandweer-, ambulancediensten, de KNRM en de Koninklijke Marechaussee.

C2000 vervangt de vele analoge netwerken. Het biedt een aantal extra faciliteiten voor de hulpverleningsinstanties en werkt op een andere frequentie dan GSM.

Extra mogelijkheden ten opzichte van GSM zijn er bijvoorbeeld op het gebied van groepsgesprekken en directe communicatie tussen de mobielen, de zogenaamde DMO (Direct Mode Operation). Gesprekken in C2000 zijn niet meer af te luisteren met een analoge scanner, dit heeft te maken met de extra beveiliging die op het C2000 netwerk is toegepast.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.