Bijgewerkt: 24 juli 2024

Politiecontrole fatbikes en brom- en snorfietsen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Basisteam Politie Amstelveen
03-07-2024

Op donderdag 27 juni 2024 organiseerde het Basisteam Politie Amstelveen samen met collega's van de Verkeerspolitie Eenheid Amsterdam twee verkeerscontroles gericht op fatbikes en brom- en snorfietsen. Bij deze controles hebben zij op twee locaties gestaan: de Sportlaan en Stadstuinen. Op beide locaties zijn in totaal ruim 80 fatbikes en 1 bromfiets gecontroleerd.

Foto Amstelveen
(Bron Politie NL - 2024)

Verkeerscontroles gericht op fatbikes en brom- en snorfietsen

Wij hebben bij de controles meerdere technische gebreken of andere overtredingen geconstateerd. 17 bestuurders van een fatbike gingen te snel of hadden een gashendel aanwezig. Hiervoor hebben wij bekeuringen uitgeschreven.

Tevens werd er nog een bestuurder van een brommer bekeurd en zijn er 2 fatbikes inbeslaggenomen ter voorlegging aan het Openbaar Ministerie. Dit omdat de bestuurders al eerder zijn bekeurd voor aanwezigheid van een gashendel of in verband met een te hoge snelheid. Wij hopen dat iedereen zoveel mogelijk gebruik blijft maken van (elektrische)fietsen, maar zorg wel dat de fiets aan de eisen van de wet voldoet. Lees ook: Wat kan een opgevoerde fatbike je aan boetes kosten?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.