Bijgewerkt: 5 juli 2022

Politiehond Pepper vangt inbreker in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
01-08-2017

Zondagavond (30 juli 2017), etenstijd. Hondengeleider Benno zit net klaar om te gaan eten, als hij een oproep van de meldkamer hoort: 'Oplettende buurtbewoners zien, dat er ingebroken wordt in een woning in Amstelveen. Twee mannen zijn zojuist aan de achterkant naar binnen gegaan en dit zijn volgens buren niet de bewoners. Graag met spoed ter plaatse.' Meerdere politieauto’s gaan direct op de inbraak af. Ook Benno springt in zijn bus en rijdt met politiehond Pepper naar het adres.

Benno: 'Inbreken is sowieso erg, maar terwijl het nog licht is buiten, dat is wel heel brutaal. Onderweg hoor ik, dat de eerste collega’s al bij het huis zijn en twee mannen hebben zien wegrennen. Een collega achtervolgt een van de inbrekers, maar verliest hem op een bepaald punt uit het oog. De verdachte kan niet ver zijn en heeft zich waarschijnlijk verstopt. Een mooi klusje voor Pepper! Als Pepper en ik arriveren is het meteen tijd om in actie te komen.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam - 2017)

Politiehond Pepper


Samen gaan we naar de laatste plek, waar de inbreker gezien is. Het is een straat met heel veel bosjes, dus de hulp van Pepper is erg welkom. Het is inmiddels ook aan het schemeren en het regent, maar gelukkig maakt dat Pepper geen bal uit. Ik waarschuw de verdachte, dat hij tevoorschijn moet komen en dat we anders de politiehond inzetten. Hij gokt waarschijnlijk, dat Pepper hem toch niet vindt, want hij geeft geen kik.Pepper gaat meteen aan het werk en duikt de bosjes in. Het duurt niet lang, voordat hij luidkeels begint te blaffen en ineens hoor ik een harde gil. Ik schijn met mijn zaklamp in de richting van Pepper en zie, dat hij de verdachte in zijn been heeft gebeten. Het blijkt de man te zijn, waar mijn collega’s eerder achteraan renden. De tweede man hebben we helaas niet meer gevonden. Maar dankzij de snelle melding van de alerte buurtbewoners hebben we in ieder geval één van de twee te pakken. Buurtbewoners bedankt!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.