Bijgewerkt: 19 april 2024

Politieke boek 'Haagse Hakken' verschijnt

Nieuws -> Informatief

Bron: Marius Rietdijk
26-04-2012

'Haagse Hakken. Succesvolle vrouwen in de Nederlandse politiek' - het politieke boek verschijnt op 1 mei 2012 bij Uitgeverij Balans. Hierin worden 31 succesvolle politica's ondervraagd over de oorzaken van hun succes.

Deze worden geordend rond 7 K's: Kindertijd, Karakter, Kennis, Kunde, Kansen, Keuzes en Kerels. Na het lezen van het boek wordt duidelijk, hoe de omstandigheden de politica's hebben gevormd en wat vrouwen kunnen doen om nog succesvoller te worden in politiek en bedrijfsleven.

Misschien zien we daarom na de volgende verkiezingen meer vrouwen terug in de Amstelveense gemeenteraad. Auteurs van het boek zijn drs. Neeke Eysbroek, dr. Bas Steunenberg, prof. dr. Lidewey van der Sluis en dr. Marius Rietdijk.

Hakken Amstelveen
(Bron M. Rietdijk - 2012)

De omslag van het boek 'Haagse Hakken'


'Sinds ze een eeuw geleden stemrecht verwierven, zijn vrouwen ook actief betrokken geraakt bij de politiek. In 1918 werd de eerste politica in Nederland democratisch gekozen. Inmiddels zijn vrouwen sterk vertegenwoordigd in Den Haag en hun politieke deelname groeit nog steeds.

Wie zijn deze vrouwen? Wat beweegt ze om in de politiek te gaan en hoe vergaat het ze? Wat vinden ze moeilijk? Waar zijn ze trots op? Hoe gaan ze om met de Haagse mores? In Haagse hakken spreken bekende vrouwelijke politici, die de afgelopen halve eeuw het Nederlandse politieke toneel sierden, zich uit.

Van Neelie Kroes tot Fleur Agema, van Hannie van Leeuwen tot Edith Schippers, van Hedy d’Ancona tot Ruth Peetoom, van Els Borst tot Nebahat Albayrak delen zij hun persoonlijke verhalen. Wat moet je kunnen en laten om als vrouw te slagen in een wereld waar betrokkenheid, overtuiging, daadkracht, fractiediscipline, achterkamertjes, media, uiterlijk, oneliners en machismo allemaal een rol spelen?

Door een combinatie van diepgravende interviews en wetenschappelijke inzichten zijn de auteurs, die zelf ook politiek actief zijn, erin geslaagd de zeven succesfactoren voor vrouwen in de politiek vast te stellen.

Hakken Amstelveen
(Bron M. Rietdijk - 2012)

De auteurs van het boek vlnr: Marius Rietdijk, Neeke Eysbroek, Bas Steunenberg en Lidewey van der Sluis


De auteurs

Neeke Eysbroek (1974) is management consultant en psycholoog. Zij is oprichter van I&OO Consultancy. Bas Steunenberg (1979) is psycholoog en werkzaam als docent-onderzoeker aan het UMC Utrecht. Lidewey van der Sluis (1972) is hoogleraar Strategisch Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit.

Zij schreef talloze wetenschappelijke artikelen en een aantal managementboeken. Zij is lid van het Strategisch Beraad van het CDA. Marius Rietdijk (1964) is psycholoog en econoom. Hij is universitair docent Strategische Gedragsverandering aan de Vrije Universiteit en lid van de VVD-fractie binnen de Amstelveense gemeenteraad.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.