Bijgewerkt: 6 december 2022

Pop-up bioscoop in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
20-06-2019

Filmliefhebbers kunnen hun lol op deze zomer in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De Bibliotheek tovert een ruimte om tot pop-up filmtheater en verwelkomt iedereen die z’n woensdag wil starten met een mooie arthouse film.

Het pop-up filmtheater is geopend op woensdag 3 en 17 juli en op woensdag 7 en 21 augustus 2019. Voor elk van deze dagen selecteert de bibliotheek een andere film. Welke film er vertoond wordt is tot aan de start een verrassing. Na afloop van iedere voorstelling wordt de film van die dag kort nabesproken. Kaartjes kopen voor deze bioscoop is niet nodig want de toegang is helemaal gratis.Op elk van de bovengenoemde dagen draait er een film van 11:15 uur tot ongeveer 13:00 uur afhankelijk van de duur van de film. Naast het genieten van de mooiste films is dit ook een mooie kans om andere filmliefhebbers te ontmoeten. Let wel op dat je op tijd in de Bibliotheek aanwezig bent want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de pop-up bioscoop en over andere zomeractiviteiten in de Bibliotheek vind je op: https://www.debibliotheekamstelland.nl/

Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen. Arthouse films woensdag 3 en 17 juli en 7 en 21 augustus, 2019 van 11:15 tot 13:00 uur. Gratis toegang.

Een arthouse cinema is een filmtheater dat vooral films toont buiten de mainstream. Arthouse bioscopen werden eind jaren 1920 opgericht aan de oostkust van de Verenigde Staten. Art House Cinemas waren wijdverbreid, vooral in de grote steden van de VS; rond 1960 waren er ongeveer 500 van dergelijke bioscopen. Ze kwamen vaak uit niet-commerciële filmclubs. Tegenwoordig wordt de term arthouse in de volksmond gebruikt als tegenhanger van de gangbare term.

Arthouse cinema brengt dus veel verschillende stromingen samen die elkaar vaak inhoudelijk overlappen. De kern is de avant-gardistische film, die de kunstvorm verder wil ontwikkelen en een experimenteel karakter heeft. Met name Europese films vonden hun weg naar de arthouse, omdat ze in principe al verschilden van Amerikaanse producties door een andere verhaaltraditie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.