Bijgewerkt: 25 mei 2024

Poppenkastfeest in 't Buurtnest

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
21-07-2011

Uithoorn - Na een jaar voorlezen op de woensdagmiddagen kwam traditiegetrouw de grote poppenkastspeler Fritsie Duikelaar kinderen en voorlezers op woensdag 20 juli 2011 verrassen in het wijkcentrum ’t Buurtnest in Uithoorn.

Buurtnest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Spannende tijden in 't Buurtnest


Dit keer werd Jan Klaassen voor de gek gehouden door het stoute jongetje Piet. Gelukkig hebben de kinderen de politieagent en Jan Klaassen geholpen om Piet tot de orde te roepen. Piet had namelijk een heel belangrijke brief bestemd voor struisvogel Fiet gestolen.

Buurtnest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

De kinderen spelen mee in het verhaal


Dankzij de kinderen is de brief toch bij Fiet terechtgekomen en heeft Piet berouw getoond en sorry gezegd. Bijzonder was dat Fritsie de poppenkastspeler vooraf met de kinderen over de poppenkast praatte en achteraf over het verhaal vragen stelde aan ze. Want het was wel een verhaal met een moraal, dus zeer leerzaam.

Iedereen genoot van het fantastische spel. De enthousiaste reacties van de kinderen spraken boekdelen. Het was een succesvolle afsluiting van het voorleesjaar in Uithoorn. Na de zomervakantie zijn de kinderen weer van harte welkom bij de voorlezers in ‘t Buurtnest.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.