Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Positief evaluatie van de wekelijkse markt in het Oude Dorp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-07-2024

Sinds 5 juni 2024 staat er op woensdag een wekelijkse markt op het Dorpsplein in het Oude Dorp van Amstelveen, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven en tapenades.

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken: 'De gemeente hoopt dat een bloeiende markt ontstaat waar bewoners, ondernemers en Amstelveners veel gemak en plezier van ondervinden en dat het initiatief bijdraagt om het Oude Dorp verder te verlevendigen en te ontwikkelen tot een charmante, culinaire en culturele plek.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken (tweede van links) met de verkopers van de Dorpsmarkt

Eerste evaluatie. De huidige zeven markt-ondernemers zijn positief en ook via social media en vanuit de ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief. Wel wordt een ingedikt opstelplan gemaakt zodat de kramen wat compacter staan en minder ruimte innemen aan de zuidkant van het plein.

Nu de basisbezetting op orde is volgt een tweede periode tot eind van het jaar. Dan volgt een uitgebreidere evaluatie en wordt gekeken of de markt structureel wordt en onder welke voorwaarden.

Dorpsmarkt de komende weken. De Dorpsmarkt is elke woensdag van 9 tot 16 uur. In de zomervakantie zullen er, door vakantie van de marktkooplieden, deels minder kramen staan. Vanaf 1 september 2024 is het huidige aanbod dan weer volledig. Tot eind van het jaar verder met de zeven huidige marktondernemers



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.