Bijgewerkt: 15 april 2024

Praktisch Verkeersexamen voor leerlingen in Amstelveen 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Veilig Verkeer Nederland
14-05-2023

Ze gaan ervoor! Meer dan 700 leerlingen van Amstelveense scholen doen dit jaar het praktische verkeersexamen, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Op 22 en 23 mei 2023 ’s-ochtends staan ze klaar bij de Kruiskerk. Ze gaan een route fietsen waarin ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. De theorie hebben ze al eerder tijdens de verkeerslessen op school gedaan.

'Fantastisch dat steeds meer scholen meedoen aan het verkeersexamen. Maar het kan nog beter. We willen graag samen met de gemeente nog meer scholen stimuleren om volgend jaar aan te sluiten. Het is zo belangrijk voor kinderen want vooral op de fiets zijn ze kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. De verkeersexamens helpen mee om die kwetsbaarheid te verminderen' - zegt Ben Westendorp, voorzitter van de lokale VVN-afdeling.

Foto Amstelveen
(Foto VVN-Amstelveen - 2022)

Ben Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen met een collega tijdens het praktische verkeersexamen voor basisschoolleerlingen op 16 mei 2022

Verkeerswethouder Herbert Raat is maandag 22 mei 2023 aanwezig om de kinderen veel succes te wensen en zal de opening van de examendag verrichten. 'Het is belangrijk dat alle kinderen de verkeersregels kennen en leren hoe zij zich in het verkeer moeten voortbewegen en gedragen. Dat niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk scholen meedoen met het verkeersexamen. Zo dragen we samen bij aan de verkeersveiligheid' - zegt wethouder Raat

Op het kaartje is de fietsroute van de leerlingen aangegeven.  Tijdens de examens wordt er “gecontroleerd” door ouders van de verschillende deelnemende scholen. De leerlingen mogen natuurlijk al eerder de route oefenen, aldus Ben Westendorp. En zo gaan alle deelnemende leerlingen gemotiveerd en vol vertrouwen straks van start!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.