Bijgewerkt: 12 juni 2024

Praktisch programma voor kinderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Barbara te Boekhorst
29-04-2014

Power for Kids heeft een praktisch programma ontwikkeld, waarmee kinderen ervaren, hoe goed het voelt, als zij in hun kracht staan. Het effect is direct waarneembaar. Je kind is blijer en zit lekkerder in zijn vel. Het is ontwikkeld door Monique Verreijdt (coach/trainer en (jeugd)verpleegkundige) en drs Barbara te Boekhorst (coach/trainer en communicatieadviseur).

Barbara: “Er komen steeds meer kinderen naar mijn praktijk. Eén op de vijf kinderen is zo gevoelig, dat het makkelijk emoties en prikkels van mensen uit hun omgeving oppikt. Deze prikkels komen soms zo hard binnen, dat hun stemming in korte tijd zonder aanleiding kan omslaan van ontspannen naar bijvoorbeeld boos. Het kan moeilijk zijn om hiermee om te gaan.

Power For Kids geeft kinderen tools om hier beter mee om te gaan. Gevoelige kinderen zijn vaak kritisch ten opzichte van zichzelf en/of hebben moeite om zich goed te concentreren. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien, hoe snel de kinderen baat hebben bij de praktische oefeningen. Het idee voor Power for Kids is ontstaan, omdat een jongen van 10 die enthousiast was over mijn sessies een klasgenootje naar mij doorverwees. Op een goed moment hadden de jongens besloten, dat ze wel eens samen wilden komen. Hierdoor is het idee ontstaan om samen met Monique een programma voor groepen kinderen te ontwikkelen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De twee Power for Kids coaches: Monique Verreijdt (l) en Barbara te Boekhorst


Monique: “Ik zie in mijn praktijk veel kinderen met klachten die lijken op ADHD, of ADD. Vaak blijkt, dat ze enorm gericht zijn op hun omgeving: op andere kinderen, of bijvoorbeeld hun ouders. Dit haalt kinderen uit hun kracht. Daardoor gaan ze soms slechter presteren op school en negatiever over zichzelf denken.

Wij leren kinderen onder andere de kracht van positieve gedachten. Barbara vult haar aan: “En aandacht te besteden aan je gevoel. Het is fijn als je op jonge leeftijd leert naar je hart te luisteren. Gevoel maakt namelijk geen denkfouten.”

Monique: “Je hebt je leven lang profijt, als je je al op jonge leeftijd bewust bent van wat je gevoel je kan brengen. We starten met kinderen van 8-12 jaar, maar Power For Kids is uiteraard voor elke leeftijd (ook voor volwassenen) nuttig. De lessen zijn heel praktisch. Power for Kids bestaat uit vier praktische lessen van 1,5 uur. De kinderen krijgen oefeningen mee naar huis, zodat zij het direct thuis en op school kunnen toepassen. Het gaat immers om bewustwording.”

Meer informatie? Power For Kids start op zondag 15 juni 2014. De lessen worden gegeven in de School van Geel (Ringdijk 18c, Amstelveen). Uiteraard kunnen er ook individuele lessen, of lessen op maat verzorgd worden voor andere groepen. Kijk op www.powerforkids.nl voor meer informatie en de data. Of bel naar Barbara (06 140 298 64), of Monique (06 510 841 62).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.